Εφημερίδα Κοινωνική

Τρύφων Αλεξιάδης: Αυξημένου κινδύνου τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη

 Breaking News

Τρύφων Αλεξιάδης: Αυξημένου κινδύνου τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
30 Νοεμβρίου 2020

Το αίτημα του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων για την άμεση τροποποίηση του ΦΕΚ 4011 Β’/18.9.2020, και την ένταξη όλων των ατόμων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Συλλόγου (Αρ. πρωτ. 26/24.11.20) στην οποία περιγράφουν τον μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό Covid-19 που διατρέχουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, με παραπομπές στα μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας που παρουσιάζουν σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος εκφράζει την απογοήτευσή του για τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας απέναντι στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και εκφράζει την αντίθεσή του στα κριτήρια που έχουν τεθεί ώστε εργαζόμενος με Διαβήτη να ενταχθεί στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και να δικαιούται την ειδική άδεια λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά να πληροφορηθεί τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν τα αρμόδια υπουργεία για την ικανοποίηση των αιτημάτων.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ