Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς: Φοιτητές από την Κρήτη θα κοιμηθούν σε πλοίο λόγω του απαγορευτικού

 Breaking News

Πειραιάς: Φοιτητές από την Κρήτη θα κοιμηθούν σε πλοίο λόγω του απαγορευτικού
07 Νοεμβρίου 2020

Δεκάδες φοιτητές από την Κρήτη απέφυγαν μεγάλη ταλαιπωρία το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το GrTimes, αρκετοί φοιτητές που φοιτούν σε διάφορα πανεπιστήμια της Αθήνας με καταγωγή από το νησί έσπευσαν να αναχωρήσουν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους προκειμένου να προλάβουν το επερχόμενο lockdown.

Ενημερώθηκαν το μεσημέρι για το απαγορευτικό απόπλου που τέθηκε σε ισχύ σήμερα λόγω των έντονων ανέμων, αλλά βρίσκονταν ήδη καθ’ οδόν για το λιμάνι του Πειραιά. Όταν έφτασαν εκεί, οι υπεύθυνοι τους ενημέρωσαν αρχικά ότι το πλοίο θα αναχωρήσει στις 8:οο το πρωί του Σαββάτου και ότι δεν μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο για να διανυκτερεύσουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Αρχικά επικράτησε αναστάτωση, αλλά το ζήτημα λύθηκε αμέσως με παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος έδωσε εντολή ώστε οι φοιτητές να επιβιβαστούν στο πλοίο ακολουθώντας το πρωτόκολλο προστασίας και να διανυκτερεύσουν σε αυτό, καθώς δεν είχαν και τις απαραίτητες άδειες μετακίνησης μέχρι την αναχώρησή τους για την Κρήτη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ