Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι πιο σκληρό lockdown, επέκταση της καραντίνας και αυστηρότερα μέτρα

 Breaking News

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι πιο σκληρό lockdown, επέκταση της καραντίνας και αυστηρότερα μέτρα
13 Νοεμβρίου 2020

Με την απαγόρευση κυκλοφορίας να τίθεται σήμερα σε ισχύ από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, κυβέρνηση και επιστήμονες στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και νέα μέτρα που ίσως χρειαστούν να ληφθούν, αν αυτή δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η ενίσχυση της τηλεργασίας και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Αυτό όμως θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που δε λειτουργήσουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Mega.

Εξετάζονται επίσης ο περιορισμός και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αλλά και μετακινήσεων με αποστολή SMS στο 13033.

Στόχος είναι, αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα έως τώρα μέτρα, να αποφευχθούν οι καταχρήσεις που παρατηρούνται στην αποστολή των SMS που είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Τα βλέμματα όλων πάντως είναι στραμμένα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, όπου δίνεται πραγματική μάχη για να μπορέσει να αντέξει το σύστημα υγείας.

Οι επιστήμονες αναμένουν από την επόμενη εβδομάδα κάμψη των κρουσμάτων και των εισαγωγών σε ΜΕΘ, καθώς θα αποτυπωθεί σε αυτά τα νούμερα το αποτέλεσμα του γενικού lockdown που είναι σε ισχύ.

Κρίσιμο 10ήμερο, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας

«Η επόμενες μέρες, η επόμενη εβδομάδα οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι δύσκολες, μέρες εξαιρετικά κρίσιμες. Και σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», είπε ο πρωθυπουργός στην πρωτομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη.

«Η χώρα πέτυχε να ανασχέσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, γιατί όλοι συστρατευτήκαμε σε μια κοινή προσπάθεια. Η κυβέρνηση ουδέποτε διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας για την επιτυχία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε μια δυσκολία να συμφωνήσουμε στους αριθμούς [για το τι κάναμε για Υγεία, νοσοκομεία, ΜΕΘ κλπ]. Είναι μια συζήτηση που δύσκολα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ δεν θα πω ότι όλα είναι άριστα, θα πω όμως ότι έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε το μεσοδιάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο κύμα μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ. Ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα τεστ που διενεργούνται ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η χώρα τους τελευταίους 8 μήνες αύξησε κατακόρυφα τα τεστ που διεξάγει. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε rapid test».

«Από το τέλος του 1ου απαγορευτικού, στόχος ήταν η αποφυγή ενός μεγάλου, δρακόντειου lockdown. Έπρεπε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προστασία τη δημόσιας υγείας και την στήριξη της οικονομίας. Επιλέξαμε τις τοπικές παρεμβάσεις», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ