Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μελάς: Ερώτηση σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων

Γιάννης Μελάς: Ερώτηση σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων
03 Νοεμβρίου 2020

Ερώτηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μελάς.

Ο Γιάννης Μελάς αναφέρεται με την ερώτηση του στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών Κυθήρων και Αντικυθήρων, μετά τη ζημιά στο πλοίο «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ», εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στην ερώτηση του επισημαίνεται η ανάγκη για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και με δεύτερο επιδοτούμενο δρομολόγιο.

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό-Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων» Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών προκλήθηκε ζημιά στον καταπέλτη του πλοίου, Ε/Γ –Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Νεάπολης. Με ανακοίνωση της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρει πως το πλοίο θα επανέλθει στα προγραμματισμένα δρομολόγια του μετά την αποκατάσταση της βλάβης, περίπου στα μέσα Νοεμβρίου 2020.Η ζημιά που προκλήθηκε στο συγκεκριμένο πλοίο, δημιούργησε πρόβλημα στη σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τη Νεάπολη .Μία σύνδεση η οποία είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις επιχειρήσεις των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αυτών με την ηπειρωτική χώρα, δημιουργεί προβλήματα στην τροφοδοσία τους, αλλά και στην ασφάλεια των κατοίκων τους. Η κατάσταση αυτή, γίνεται ακόμη πιο προβληματική, κατά την περίοδο του Χειμώνα, όταν λόγω της ετήσιας ακινησίας των πλοίων διακόπτεται η σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων με την ηπειρωτική χώρα ακόμη και για δύο μήνες. Για αυτό, είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με την Πελοπόννησο και να προστεθεί ένα επιπλέον επιδοτούμενο δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή γραμμή Γύθειο-Κύθηρα-Κρήτη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τέλος, για το συγκεκριμένο θέμα, της ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με ένα επιπλέον επιδοτούμενο δρομολόγιο έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα τόσο ο Δήμος της Ανατολικής Μάνης(ΑΔΑ: Ω2ΟΜΩΨΗ-ΒΘΤ), όσο και ο Δήμος Κυθήρων (ΑΔΑ:Ω2ΑΖΩΛΨ-ΝΝΗ) με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε:

1) Θα ενισχυθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων με ένα ακόμη επιδοτούμενο δρομολόγιο το οποίο αποτελεί και αίτημα των τοπικών κοινωνιών;

2)Υπάρχει εναλλακτικός σχεδιασμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων με την Πελοπόννησο, ώστε να μην προκύψει ζήτημα «απομόνωσης» τους από την ηπειρωτική χώρα;

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ