Εφημερίδα Κοινωνική

Επανιδρύεται η δημοτική αστυνομία: Θα βοηθάει την ΕΛ.ΑΣ στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων

 Breaking News

Επανιδρύεται η δημοτική αστυνομία: Θα βοηθάει την ΕΛ.ΑΣ στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων
28 Νοεμβρίου 2020

Την επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας σε όλους τους δήμους προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κοινοποιώντας την πρωτοβουλία στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, τους Γραμματείς και σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, κατά την τηλεδιάσκεψη, που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων του κόμματος.

Εδώ και μήνες, άλλωστε, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει προαναγγείλει πως η δημοτική αστυνομία θα επιστρέψει, «για να είναι ισχυρή και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ευρύτερα στο πλαίσιο ασφάλειας στις γειτονιές», όπως είχε πει σε δηλώσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ουσιαστικά, όπως μεταδόθηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA, o λόγος της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας είναι πως όλο το βάρος ή το μεγάλο βάρος του ελέγχου των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού πέφτει πάνω στην ΕΛ.ΑΣ, την ίδια στιγμή, δε, που πολύ λίγοι δήμοι έχουν επαρκή αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του υπουργού.

Αυτό σημαίνει πως η ελληνική αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα, που θα μπορούσε να εκπληρώσει η δημοτική αστυνομία.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου από τη σημερινή (27/11) τηλεδιάσκεψη σημειώνεται πως «τα χρήματα που διεκδικεί το ΥΠΕΣ για αυτό τον σκοπό θα διοχετευτούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων. Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε πως στις ημέρες της καραντίνας ο συγκεκριμένος θεσμός συνέβαλε καθοριστικά στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ