Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Lockdown τύπου… «ακορντεόν» και μέθοδοι «click away» στις αγορές δημιουργούν σύγχυση και ανησυχία σε χιλιάδες καταστηματάρχες! – Ζητούν να ακουστεί η φωνή της «αγοράς»

 Breaking News

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Lockdown τύπου… «ακορντεόν» και μέθοδοι «click away» στις αγορές δημιουργούν σύγχυση και ανησυχία σε χιλιάδες καταστηματάρχες! – Ζητούν να ακουστεί η φωνή της «αγοράς»
24 Νοεμβρίου 2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για την επαναλειτουργία της Αγοράς, επισημαίνει τα εξής:

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μια ενδεχόμενη επιμήκυνση της περιόδου ισχύος των μέτρων, θα λιγοστέψει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες επιβίωσης της αγοράς.

H προαναγγελία από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθιέρωσης της μεθόδου «click away» στις αγορές, δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους, που θεωρούν ότι αυτή η μέθοδος αγορών δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ το μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, περί lockdown «ακορντεόν», ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ουσιαστικά αυξάνει το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων και με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσει “ταφόπλακα” για μεγάλο μέρος αυτών. Είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε λύσεις που θα προασπίζουν την δημόσια υγεία, αλλά και θα έχουν εμπορικά ρεαλιστική βάση.

Στόχος και ελπίδα του εμπορικού κόσμου, είναι η επαναλειτουργία της αγοράς πριν από τα Χριστούγεννα, στις αρχές Δεκεμβρίου, πάντα με αυστηρούς όρους τήρησης όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας, καθώς η εορταστική περίοδος είναι ιδιαίτερη κρίσιμη για τα εμπορικά καταστήματα, αφού υπάρχουν επιχειρήσεις που τον Δεκέμβριο κάνουν το 25% – 30% του συνολικού ετήσιου τζίρου τους.

Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι, γιατί διακυβεύεται η επιβίωσή τους, ζητάμε να ακουστεί η φωνή αγωνίας της αγοράς, η οποία είναι έτοιμη να τηρήσει όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες, όπως άλλωστε έχει αποδείξει έως τώρα.

hol2-850x560

 

 

 

 

 

 

 

«Υποστηρίξτε έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις του Πειραιά»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ενόψει “Black Friday” και “Cyber Monday”, επισημαίνει τα εξής:

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και με την απαγόρευση λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων του λιανεμπορίου, οι φετινές Black Friday και Cyber Monday θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικές, τόσο για τα εμπορικά καταστήματα, όσο και για τους καταναλωτές .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με γνώμονα το πνεύμα της αλληλεγγύης και το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την τοπική κοινωνία, καλεί το καταναλωτικό κοινό να επιλέξει για τις ηλεκτρονικές αγορές του τα τοπικά καταστήματα της πόλης μας. Να υποστηρίξει έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις του Πειραιά, που προσδοκούν και αγωνίζονται για την επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα.

Η στήριξη της τοπικής μας οικονομίας είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας, ξεκινάει από την πόλη μας και τα τοπικά καταστήματά της, τα οποία για χρόνια έχουν αποδείξει πως διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, ανταγωνιστικές τιμές και παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

Στηρίζοντας τα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά, οι καταναλωτές στηρίζουν χιλιάδες εργαζόμενους, οικογένειες, νοικοκυριά και έναν σκοπό: να παραμείνουν όλες αυτές οι μικρές επιχειρήσεις ανοιχτές.

Τώρα, σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη για όλους περίοδο, περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις της πόλης μας ζητούν την έμπρακτη στήριξη όλων μας, ώστε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια βιωσιμότητάς τους και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ