Εφημερίδα Κοινωνική

SOS: Διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω instagram

SOS: Διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω instagram
10 Οκτωβρίου 2020

Πρόσφατα, το CSI Institute δέχτηκε πολλά αιτήματα σχετικά με υλικό παιδικής πορνογραφίας που διακινείται μέσω της πασίγνωστης κοινωνικής δικτύωσης πλατφόρμα, το Instagram.

Έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες από το Ινστιτούτο Κυβερνοασφαλείας για να «κατέβει» αυτό το υλικό και να καταλογιστούν οι ανάλογες ευθύνες -μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος– στους δημιουργούς των συγκεκριμένων προφίλ.

Σημαντικό είναι να αποφεύγεται η δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο μικρών παιδιών, μιας και μπορούν να «κλαπούν» και να χρησιμοποιηθούν για κακό σκοπό. Δημιουργούνται ψεύτικα προφίλ και αναδημοσιεύουν το υλικό που «κλέβουν» παράνομα.

profil_instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση Προέδρου Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Μανώλη Σφακιανάκη:

«Σήμερα διαπιστώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) η ύπαρξη συγκεκριμένου προφίλ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Instagram» στο οποίο ανήλικα κορίτσια ποζάρουν ερωτικά για συγκεκριμένο σκοπό σε δεκάδες φωτογραφίες.

Ειδικότερα, μετά από εκατοντάδες καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου το Ινστιτούτο μας διαπίστωσε ότι το εν λόγω προφίλ λόγω του άσεμνου υλικού θα πρέπει άμεσα διαβιβασθεί και να διερευνηθεί από αρμοδίους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος για να εκκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άμεσα μας ενημέρωσε ότι έχει λάβει την καταγγελία μας και ότι προχωρά στις σχετικές ενέργειες.»

 ΠΗΓΗ

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ