Εφημερίδα Κοινωνική

Πλ. Βικτωρίας – Ανησυχία για εξάπλωση του κορωνοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες (φωτο)

Πλ. Βικτωρίας – Ανησυχία για εξάπλωση του κορωνοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες (φωτο)
05 Οκτωβρίου 2020

Για ακόμα μία φορά η πλατεία Βικτωρίας έχει γεμίσει με πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκετές οικογένειες που κοιμούνται στην πλατεία, καθώς εξακολουθεί να μη βρίσκεται ικανοποιητική λύση για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν όσοι, με τη λήξη του χρόνου διαμονής στις κατοικίες ή τις δομές που βρίσκονταν, καταλήξουν στους δρόμους και τις πλατείες.

Αυτή τη στιγμή η πλατεία Βικτωρίας εξακολουθεί να φιλοξενεί μέρα και νύχτα αρκετές δεκάδες άτομα τον οποίων το πρόβλημα θα επιδεινωθεί καθώς οι καλοκαιρινές μέρες δεν θα διαρκέσουν για πολύ ακόμα μέσα στον Οκτώβριο ενώ πολλοί κάτοικοι αναρωτιούνται τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους όταν ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι συνεχής αλλά αν δεν βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης αυτών των ανθρώπων, λίγα μπορούν να γίνουν.

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογιστεί και το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοιού καθώς οι συνθήκες υγιεινής όπως είναι λογικό είναι ανύπαρκτες καθώς η πλατεία δεν θα μπορούσε να παρέχει τις απαραίτητες υποδομές για τη διαμονή ανθρώπων στο σημείο.

IMG_8979

IMG_8970

IMG_8969


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ