Εφημερίδα Κοινωνική

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο 4ο συνέδριο του Economist για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο 4ο συνέδριο του Economist για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
05 Οκτωβρίου 2020

«Ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα αντιμετώπισε μία πρωτόγνωρη κατάσταση φέτος, η οποία, λόγω του ειδικού βάρους που έχει για την ελληνική οικονομία και το εθνικό ΑΕΠ, ήταν εξαιρετικά δύσκολη», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του «Economist» ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Το βασικό ζητούμενο ήταν να ανοίξουμε τα σύνορά μας – πράγμα περίπλοκο – ώστε να μειωθούν οι οικονομικές συνέπειες, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς τους φορείς και τις υπηρεσίες, τον ιδιωτικό τομέα, τους ειδικούς και τους γιατρούς, που δούλεψαν σκληρά για να καταστεί αυτό εφικτό, μέσα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η ασφάλεια των τουριστών επιτεύχθηκε, όχι μόνο με τη σκληρή δουλειά χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και με καινοτόμες μεθόδους, όπως το πρωτοποριακό σύστημα τεχνικής νοημοσύνης το QR Code με τον αλγόριθμο PLF, που σε συνδυασμό με τη συλλογή στοιχείων, αύξησε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων μας στα σύνορα. Είναι 93% ισχυρότερη από τα τυχαία τεστ», εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

«Ο δεύτερος στόχος ήταν να εξασφαλίσουμε τη θετική εμπειρία όσων ταξιδιωτών μας επισκέφτηκαν και να διασφαλίσουμε πως όλοι οι τουρίστες θα επέστρεφαν ασφαλείς πίσω στις χώρες τους. Και το πετύχαμε, διότι δεν είχαμε κανέναν τουρίστα σε νοσοκομείο. Γι’ αυτό και η τουριστική αγορά έδωσε φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την επέλεξε ως έναν ασφαλή προορισμό, κάτι που είμαστε σίγουροι θα συμβεί και του χρόνου», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ