Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος: Κατάθεση ερώτησης για την άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του Δημοσίου

Νικόλαος Μανωλάκος: Κατάθεση ερώτησης για την άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του Δημοσίου
21 Οκτωβρίου 2020

Ο Βουλευτής Α” Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 20/10/2020 Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα την άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του Δημοσίου Τομέα, σε σχέση με την καταβολή των αναδρομικών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η διάκριση αυτή σε βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι υπέστησαν τις περικοπές με τους ίδιους νόμους, όπως και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, δημιουργεί αίσθημα αδικίας και άνισης μεταχείρισης από την Πολιτεία. Στους συνταξιούχους του Δημοσίου περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι έχουν πληγεί το περισσότερο από τις περικοπές, αφού έχουν απωλέσει άνω του 65% των συντάξιμων αποδοχών τους. Ο ν.4051/12 είναι, το ίδιο άδικος, τόσο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όσο και για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και η αποκατάσταση της αδικίας από την Πολιτεία πρέπει να γίνει τηρουμένων των Αρχών της Ισότητας και της Αναλογικότητας.

Η δυσχερής οικονομική συγκυρία, είναι κατανοητή, θα μπορούσε, όμως, να αναγνωρισθεί το δικαίωμα της επιστροφής, με τον προγραμματισμό της καταβολής τμηματικά στα επόμενα έτη, προκειμένου να μην δίνεται η εικόνα ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους πολίτες της, σαν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ