Εφημερίδα Κοινωνική

Μ. Σχοινάς: Στόχος να εξασφαλιστούν ασφαλή και οικονομικά προσιτά εμβόλια για όλους στην ΕΕ

Μ. Σχοινάς: Στόχος να εξασφαλιστούν ασφαλή και οικονομικά προσιτά εμβόλια για όλους στην ΕΕ
15 Οκτωβρίου 2020

Η ασφάλεια ενός εμβολίου είναι προτεραιότητα της ΕΕ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την παρουσίαση της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ανάγκη για ένα εμβόλιο προσιτό και προσβάσιμο».

«Ενώ η εξέλιξη της πανδημίας επιστρέφει στα επίπεδα του Μαρτίου, η κατάσταση ετοιμότητάς μας δεν είναι. Σήμερα υιοθετούμε ένα ορόσημο στη συνεχιζόμενη αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία COVID-19. Ο στόχος είναι να εξασφαλιστούν ασφαλή, οικονομικά προσιτά και προσβάσιμα εμβόλια COVID-19 για όλους στην ΕΕ, μόλις καταστούν διαθέσιμα. Μόνο ενεργώντας μαζί θα αποφύγουμε την κακοφωνία και θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί από ό,τι στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Καθώς η Ευρώπη μαθαίνει να ζει με την πανδημία, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η ανάπτυξη και η ταχεία παγκόσμια ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά του COVID-19 παραμένει ουσιαστικό στοιχείο στην τελική λύση της κρίσης στη δημόσια υγεία, αύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κομισιόν εργάζεται για να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια σε ολόκληρη την Ευρώπη και ενθαρρύνει μία συντονισμένη προσέγγιση στρατηγικών εμβολιασμού για την ανάπτυξη των εμβολίων. Σήμερα, πριν από τη συζήτηση των ηγετών της ΕΕ, η Επιτροπή παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τα κράτη-μέλη για τις στρατηγικές εμβολιασμού COVID-19, προκειμένου να προετοιμάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της για το πότε θα είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο διαθέσιμο, καθώς και για τις ομάδες προτεραιότητας που πρέπει να εξετάσουν πρώτα για τον εμβολιασμό.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ