Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Ανησυχία για Αττική και κλειστές δομές

Κορωνοϊός: Ανησυχία για Αττική και κλειστές δομές
05 Οκτωβρίου 2020

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας να παρουσιάζουν την «ύφεση του Σαββατοκύριακου», οι ανησυχίες των ειδικών εστιάζουν πλέον σε δύο κατευθύνσεις.

Από τη μία η σταθερά στο μάτι της πανδημίας περιοχή της Αττικής συνεχίζει να «απορροφά» την πλειοψηφία των κρουσμάτων και από την άλλη η «αναβίωση» του υγειονομικού κινδύνου στις κλειστές δομές με αυξημένα κρούσματα να παρουσιάζονται σε γηροκομεία και δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στην Αττική, o λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Μάριος Λαζανάς εξήγησε ότι συναυλίες, συγκέντρωση σε πλατείες, καφενεία ή η συμμετοχή λαθραίες συγκεντρώσεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να είναι εστία υπερμετάδοσης.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικό σχέδιο της Αστυνομίας, με στόχο την αποφυγή των φαινομένων συνωστισμού και συγχρωτισμού σε πλατείες και δημόσιους χώρους, κάτι το οποίο -σύμφωνα με τους ειδικούς- συνιστά κλειδί για την ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Λαζανάς υποστήριξε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ