Εφημερίδα Κοινωνική

«Η διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και η χρηματοδότηση τελούν υπό ένα ιδιαίτερο καθεστώς»

«Η διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και η χρηματοδότηση τελούν υπό ένα ιδιαίτερο καθεστώς»
30 Οκτωβρίου 2020

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο εύκολη είναι η διοίκηση και κυρίως η εξασφάλιση πόρων για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης απάντησε: «Η διοίκηση του θεάτρου και η χρηματοδότηση τελούν υπό ένα ιδιαίτερο καθεστώς, μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς το Δημοτικό Θέατρο, διοικείται από τον Ο.Π.Α.Ν., επιδοτείται από τον Δήμο, αλλά δεν είναι ξεχωριστό νομικό πρόσωπο.

Στόχος μας λοιπόν είναι να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, το οποίο αποτελεί και αίτημα όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήδη, το έχω θέσει στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο σε συνάντησή μας. Δυστυχώς, προς το παρόν, δεν επιτρέπεται από τον νόμο, ωστόσο πιστεύω πως δεν μπορεί ένα ιστορικό θέατρο αυτού του βεληνεκούς, να διοικείται από έναν Οργανισμό με μόλις 9 άτομα προσωπικό, χωρίς να μάς δίνεται η δυνατότητα να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό.

Υπάρχει μία προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση του θεάτρου από τον Δήμο Πειραιά, τον Ο.Π.Α.Ν., το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι ήδη μία «ανάσα» για το θέατρο. Ωστόσο ο Δήμος δεν μπορεί να επιδοτεί μέσω του Ο.Π.Α.Ν. εσαεί το Δημοτικό Θέατρο και είναι σαφές πως πρέπει να αλλάξουν οι νομικές αγκυλώσεις, για να μπορέσει το Δημοτικό Θέατρο να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα».

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ