Εφημερίδα Κοινωνική

Ένταξη του Πειραιά στα μέτρα ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών

Ένταξη του Πειραιά στα μέτρα ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών
05 Οκτωβρίου 2020

Ο βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, την αρ. πρωτ. 1333/2-10-2020 επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία απευθύνεται προς τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννη Γκόλια αναφορικά με το αίτημά του για την ένταξη του Πειραιά στα μέτρα ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, σημειώνουν στην επιστολή τους το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του τραμ και του μετρό και κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση του συγκοινωνιακού στόλου του Πειραιά, επισήμανση η οποία αποτυπώνει την πραγματικότητα που βιώνει η πόλη.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή 

«Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί ένταξης στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ των πρώτων 100 λεωφορείων, από τα συνολικά 200 που θα διαθέσουν τα ΚΤΕΛ στο πλαίσιο ΣΔΙΤ με τον ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των μέτρων ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, εν μέσω της πανδημίας, παρακαλούμε πολύ όπως:

Συμπεριληφθεί και ο Πειραιάς στο πρόγραμμα ενίσχυσης, ώστε σε αντιστοιχία με την γενικότερη ανάπτυξη της πόλης να ενδυναμωθούν οι αστικές συγκοινωνίες της και να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας, μετακίνησης και ασφάλειας του επιβατικού κοινού, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του τραμ και του μετρό και ως εκ τούτου η γενικότερη ενίσχυση του συγκοινωνιακού στόλου του Πειραιά κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε σχετική απόφασή σας.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ