Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΓ/ΟΓ Διονύσιος Σολωμός : Τα κρούσματα επιβεβαιώνουν την ανεπάρκεια μέτρων

ΕΓ/ΟΓ Διονύσιος Σολωμός  : Τα κρούσματα επιβεβαιώνουν την ανεπάρκεια μέτρων
14 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ , καυτηριάζοντας την έλλειψη μέτρων στα πλοία με αφορμή τα κρούσματα κορωνοιού που βρέθηκαν στο πλοίο ΕΓ/ΟΓ Διονύσιος Σολωμός .

Η ΠΕΝΕΝ επέρριψε ευθύνες τόσο στο Λιμενικό όσο και στις ναυτιλιακές εταιρείες αναφορικά με την χαλάρωση των ελέγχων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τους Ναυτεργάτες όσο και τους επιβάτες των πλοίων.

Η ανακοίνωση έχει χαρακτηριστικά ως εξής :

« Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στο Ε/Γ – Ο/Γ «Διονύσιος Σολωμός» εντοπίστηκαν 3 κρούσματα του covid-19 σε μέλη του πληρώματος (2 στο μηχανοστάσιο και 1 θαλαμηπόλος) σε έλεγχο που έγινε μετά την γνωστοποίηση σχετικών συμπτωμάτων.

Το πλοίο εκτελεί την Ακτοπλοϊκή γραμμή Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα και στην διάρκεια του ταξιδιού μετέφερε 150 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά χωρίς στα ενδιάμεσα λιμάνια να επιβιβαστούν επιβάτες.

Σημειώνουμε ότι στο ίδιο πλοίο ένα ακόμη μέλος του πληρώματος την περασμένη εβδομάδα είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό και ο οποίος βγήκε εκτός πλοίου.

Με το πέρας της θερινής σαιζόν οι έλεγχοι έχουν εξασθενήσει, τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία έχουν χαλαρώσει και τα μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών είναι ανεπαρκή.

Αυτό δείχνει ότι οι ευθύνες ΥΕΝ – Λιμενικού Σώματος και ναυτιλιακών εταιριών είναι δεδομένες και αναμφισβήτητες με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία των Ναυτεργατών ιδιαίτερα στην επιβατηγό ναυτιλία.

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί αναγκαίο να επανέλθουν έστω και αυτοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα λιμάνια και στα ακτοπλοϊκά πλοία από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και παράλληλα να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι κανόνες, τα ενδεδειγμένα μέτρα αλλά και να εξασφαλιστεί η επάρκεια των κατάλληλων μέσων για την ουσιαστική προστασία της υγείας των Ναυτεργατών. »

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ