Εφημερίδα Κοινωνική

Χρυσοχοΐδης: «Θα είμαστε σε κάθε πλατεία για την τήρηση των μέτρων»

 Breaking News

Χρυσοχοΐδης: «Θα είμαστε σε κάθε πλατεία για την τήρηση των μέτρων»
21 Οκτωβρίου 2020

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ένα από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης ήταν η συμβολή της αστυνομίας στην τήρηση των μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε: «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη, σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτόν τον μεγάλο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες, στη ζωή μας. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί με τις δράσεις της και την ευθύνη των πολιτών της να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Ο υπουργός συνομίλησε με τους αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας τα ήδη ορατά αποτελέσματα στη μείωση της εγκληματικότητας, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μέσω του κοινού επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη εφαρμόζεται.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα ομάδα «ΔΡΑΣΗ» που ειδικεύεται στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, χρησιμοποιώντας δίκυκλα οχήματα.

Η συγκεκριμένη ομάδα έρχεται να προστεθεί στους 277 νέους αστυνομικούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης έως σήμερα.

Ο υπουργός έκανε ειδική μνεία στους 50 αστυνομικούς που, εδώ και λίγους μήνες, δρουν στους δήμους Βόλβης και Δέλτα, όπου υπάρχουν πολλές δομές προσφύγων και μεταναστών. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, που είναι συγκροτημένοι σε ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για την αποτελεσματική διαχείριση το μεταναστευτικού, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο ελέγχων επί της Εγνατίας Οδού.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ