Εφημερίδα Κοινωνική

Απίστευτο περιστατικό στον Κορυδαλλό: Πυροβολούσε με αεροβόλο όπλο σε Δημοτικό Σχολείο! – Αναστάτωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πως η Αστυνομία εντόπισε τον δράστη

 Breaking News

Απίστευτο περιστατικό στον Κορυδαλλό: Πυροβολούσε με αεροβόλο όπλο σε Δημοτικό Σχολείο! – Αναστάτωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πως η Αστυνομία εντόπισε τον δράστη
09 Οκτωβρίου 2020

*Της Χριστίνας Μπιτάδου

Μια παράξενη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση, εξελίχθηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται την Κυριακή (04-10-2020) όταν Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού μετέβη μετά τις 10 το βράδυ στο Τ.Α. Κορυδαλλού για να δηλώσει ότι λίγο πριν, ενώ βρισκόταν εντός του σχολείου, αντίκρισε σε ισόγεια οικεία – η οποία είναι πολύ κοντά και σε νηπιαγωγείο- μια φιγούρα ατόμου το οποίο κρατούσε στο χέρι του ένα άγνωστο αντικείμενο με το οποίο στόχευε στο σχολείο.

Στη συνέχεια άκουσε τρεις ή τέσσερις ήχους οι οποίοι προσομοίαζαν με ήχους ενός αεροβόλου όπλου, ενώ αμέσως μετά το ύποπτο αυτό άτομο μπήκε μέσα στο σπίτι του.

Το πρωί της επόμενης μέρας (Δευτέρα, 05-10-2020) οι Αστυνομικοί του Τ.Α. Κορυδαλλού μετέβησαν στην ισόγεια οικία του 72χρονου δράστη που υπέδειξε η Διευθύντρια, και βρήκαν εντός του προαύλιου χώρου 24 μεταλλικές βολίδες αεροβόλου όπλου. Μετά από επίμονες ερωτήσεις που του άσκησαν οι αστυνομικοί στον ύποπτο δράστη, εκείνος ομολόγησε τις πράξεις του, παραδίδοντας τους τα εξής:

• Ένα αεροβόλο όπλο μαύρου χρώματος με έναν γεμιστήρα, ο οποίος είχε μέσα 16 μεταλλικές βολίδες,

• Ένα αεροβόλο όπλο μαύρου χρώματος με έναν γεμιστήρα – αμπούλα που είχε 13 μεταλλικές βολίδες

• και ένα μαύρο αεροβόλο όπλο με έναν γεμιστήρα ο οποίος είχε 18 μεταλλικές βολίδες μέσα.

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν και ο δράστης συνελήφθη. Την ίδια μέρα οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κορυδαλλού, όπου κατά την προανάκριση που του ασκήθηκε, η Αστυνομία ανακάλυψε ότι ο συλληφθής είχε παρόμοια δράση και στο παρελθόν ενώ χαρακτήρισαν τον τρόπο δράσης του ως «modus operandi».

Πιο συγκεκριμένα:

α)Στις 3 Αυγούστου διαπιστώθηκαν φθορές από τον Προϊστάμενο των Τεχνικών συνεργείων του Δήμου Κορυδαλλού στην εξωτερική γυάλινη επιφάνεια παραθύρου αίθουσας σε νηπιαγωγείο της πόλης και εντοπίστηκαν 9 μεταλλικές βολίδες αεροβόλου όπλου.

β) Το χρονικό διάστημα μεταξύ 2 Οκτωβρίου έως 5 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε από την προϊστάμενη ενός νηπιαγωγείου Κορυδαλλού ότι άγνωστος δράστης πυροβόλησε τα τζάμια του νηπιαγωγείου, προκαλώντας φθορές. Επίσης, εντοπίστηκαν στο σημείο δέκα μεταλλικές βολίδες από αεροβόλο όπλο και ένα φυσίγγιο αεροβόλου όπλου.

γ) Το πρωί της 1ης Οκτωβρίου διαπιστώθηκε από την Διευθύντρια δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού ότι είχαν προκληθεί φθορές από αεροβόλο όπλο στα τζάμια τριών αιθουσών από αεροβόλο όπλο.

δ) Την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 2 Οκτωβρίου, στο ανωτέρω δημοτικό σχολείο είχαν προκληθεί επιπλέον ζημιές στα τζάμια σε άλλες τρεις αίθουσες από αεροβόλο όπλο.

ε) Στις 2 Οκτωβρίου αργά το μεσημέρι, η Διευθύντρια του ανωτέρω δημοτικού σχολείου διαπίστωσε ότι υπήρχε φθορά σε ακόμα μια τάξη του σχολείου.

ζ) Την ίδια μέρα, η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Κορυδαλλού δήλωσε ενόρκως ότι, μεταξύ του χρονικού διαστήματος από τις 8 το πρωί της Παρασκευής (2-10-20) μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας μέρας, διαπίστωσε φθορές στα παράθυρα του ισόγειου, και συγκεκριμένα τρία στρογγυλά σημάδια από αεροβόλο όπλο. Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι, η πράξη έλαβε χώρα κατά την διάρκεια λειτουργίας του νηπιαγωγείου!

Ως προς τον τόπο τέλεσης διαπιστώνεται ότι τα ανωτέρω Δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα συστεγάζονται, ενώ συνάγεται ότι το συμπέρασμα ότι ο υπαίτιος αυτών των πράξεων, είχε οπτική επαφή με τις παραπάνω Δημόσιες εγκαταστάσεις κάτι το οποίο ο ίδιος μπορούσε να εξασφαλίσει μόνο από συγκεκριμένους οδούς!

Ως προς το μέσο τέλεσης προέκυψε ότι ο δράστης χρησιμοποιεί αεροβόλο πιστόλι, κάτι το οποίο έχει διαπιστωθεί και με έκθεση της Δ.Ε.Ε.

Από την αιτιολογία του 72χρονου κατηγορουμένου ο ίδιος ομολόγησε ότι τις τέσσερις φορές το τελευταίο δίμηνο έχει ρίξει με τα αεροβόλα όπλα σε χώρους των ανωτέρω σχολείων και εξέφρασε παράλληλα τις δικές του απόψεις.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ενημερώθηκε για το περιστατικό και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Για τον συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Τ.Α. Κορυδαλλού ενώ το Τ.Α. σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά διενέργησαν έρευνες για την εμπλοκή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ