Εφημερίδα Κοινωνική

Προσπάθεια αποφυγής καραντίνας-Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική

Προσπάθεια αποφυγής καραντίνας-Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική
28 Σεπτεμβρίου 2020

Στο μέτωπο της πανδημίας στο επίκεντρο παραμένει η Αττική καθώς, από τα 218 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 118 εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.444 εκ των οποίων το 55,8% είναι άνδρες. Διασωληνωμένοι είναι 68 ασθενείς. Ένας μετανάστης εξέπνευσε στον Ευαγγελισμό και μια γυναίκα 39 ετών, στο Λαϊκό νοσοκομείο μετά από επιπλοκές που παρουσίασε.

Στη Λακωνία, συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό μαζικών κρουσμάτων σε εργάτες γης. Σε δύο χωριά του Δήμου Ευρώτα εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στον κορωνοϊό. Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να περιοριστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με τη μέθοδο του «γρήγορου τεστ». Στην περιοχή, αυτή την εποχή, εκτιμάται ότι εργάζονται περί τους 1500 αλλοδαποί εργάτες.

Ισχυρές συστάσεις εμβολιασμού, αναμένονται για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξουν παράλληλοι δρόμοι της πανδημίας με την έξαρση της γρίπης. Ο σκοπός όλης της προσπάθειας είναι η αποφυγή επιπλέον μέτρων. Ως µόνος τρόπος για την επίτευξη του στόχου προκρίνεται η εφαρμογή, µε συνέπεια, των υφιστάμενων μέτρων που διαπνέονται από την ιδέα δημιουργίας ασπίδας απέναντι στον ιό, έτσι ώστε να τον απομονώσουν οι πολίτες αντί να τεθούν οι ίδιοι σε καραντίνα .

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες συνωστισμού που συνεχίζουν να παρατηρούνται τα βράδια σε πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για περιορισμό της διασποράς. Το λουκέτο από τα μεσάνυχτα σε περίπτερα, κάβες και ψιλικατζίδικα δεν φαίνεται να πτοεί αυτούς που αγνοούν τις συστάσεις και δεν τηρούν μέτρα και αποστάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ