Εφημερίδα Κοινωνική

Παράδοση απορριμματοφόρου, καφέ κάδων και κυτίων εσωτερικής ανακύκλωσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε εκδήλωση για την ανακύκλωση

 Breaking News

Παράδοση  απορριμματοφόρου, καφέ κάδων και κυτίων εσωτερικής ανακύκλωσης  από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε εκδήλωση για την ανακύκλωση
15 Σεπτεμβρίου 2020

Ο νέος σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής στα ζητήματα της ανακύκλωσης, το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενίσχυση των Δήμων της Αττικής με απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδων και κυτίων εσωτερικής ανακύκλωσης, καθώς και οι θεσμικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μείωση της χρήσης πλαστικών και την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό κολυμβητήριο Λυκόβρυσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, οι οποίοι ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες των προγραμμάτων και των δράσεών τους για να μπει τέλος στην απραξία των προηγούμενων ετών σε ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και μείωσης του όγκου των σκουπιδιών.

Στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο Γ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Τ. Μαυρίδη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδους, κυτία ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου, οργανικό λίπασμα που έχει παραχθεί από τη συλλογή των βιοαποβλήτων, καθώς και σακούλες σκουπιδιών που έχουν παραχθεί από την ανακύκλωση πλαστικού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και προανήγγειλε ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων. Όπως υπογράμμισε, μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί σε Δήμους της Αττικής 80 απορριμματοφόρα και 10 χιλιάδες καφέ κάδοι. Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας 100 επιπλέον απορριμματοφόρων και 40 χιλιάδων καφέ κάδων.

«Έχουμε αποδείξει με πράξεις και συγκεκριμένα βήματα ότι η Αττική μας γυρίζει σελίδα και αλλάζει εποχή στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της. Το 2020 και το 2021 η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει να έχει αναπτύξει πλήρως το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Με τη στενή συνεργασία μας με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη και τους 66 δήμους της Αττικής φιλοδοξούμε να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια των πολιτών» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους στην εκδήλωση ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Τ. Μαυρίδης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Β. Σιώμος έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής από τη στιγμή που ανέλαβε Περιφερειάρχης ο Γ. Πατούλης και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία Υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμων θα φέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στο ζήτημα της ανακύκλωσης όσο και στον τρόπο ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ