Εφημερίδα Κοινωνική

Παγκόσμιος κόμβος αλλαγής πληρωμάτων η Σιγκαπούρη!

 Breaking News

Παγκόσμιος κόμβος αλλαγής πληρωμάτων η Σιγκαπούρη!
21 Σεπτεμβρίου 2020

Επιχειρεί να καταστεί παγκόσμιος κόμβος που θα εξυπηρετεί την αλλαγή πληρωμάτων η Σιγκαπούρη. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η International Transport Workers’ Federation (ITF) και το International Maritime Employers’ Council (IMEC) έχουν ήδη συνεισφέρει ποσό της τάξης των 500.000 δολαρίων στο fund SG-STAR που δημιουργήθηκε προς το σκοπό αυτό από τους MPA, Singapore Shipping Association (SSA), Singapore Maritime Officers’ Union (SMOU), και Singapore Organisation of Seamen (SOS).

Σύμφωνα με τα στοιχεία τεχνική υποστήριξη παρέχει το International Chamber of Shipping (ICS). Με τη συμβολή και την υποστήριξη της ITF, της IMEC και του ICS, το fund SG-STAR είναι η πρώτη παγκόσμια τριμερής πρωτοβουλία που συγκεντρώνει διεθνείς εταίρους από τη βιομηχανία, τα συνδικάτα και την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις αλλαγές πληρωμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ITF κ.Stephen Cotton δήλωσε ότι το fund SG-STAR έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει πρακτικές λύσεις για τη μείωση της σοβαρότητας της κρίσης αλλαγής πληρώματος για τους 1,4 εκατομμύρια ναυτικούς στον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ICS κ. Guy Platten, δήλωσε: «Η πανδημία COVID-19 παγιδεύει άδικα τους ναυτικούς. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ακριβώς το είδος του έργου που απαιτείται για την επίλυση της κρίσης αλλαγής πληρώματος.

Τέλος σχολιάζοντας την εν λόγω προσπάθεια-πρωτοβουλία ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ κ. Kitack Lim, δήλωσε: «Πρόκειται για μια αξιέπαινη παγκόσμια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει τις συλλογικές προσπάθειες των κυβερνήσεων, της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των ναυτιλιακών ενώσεων να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του επείγοντος ζητήματος της αλλαγής του πληρώματος».

*ΠΗΓΗ: theseanation.gr


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ