Εφημερίδα Κοινωνική

Όταν η πρόληψη & η πιστή εφαρμογή των μέτρων τελικά, δημιουργεί συνθήκες υγειονομικής ασφαλείας –Το παράδειγμα του Πειραιά

 Breaking News

Όταν η πρόληψη & η πιστή εφαρμογή των μέτρων τελικά, δημιουργεί συνθήκες υγειονομικής ασφαλείας –Το παράδειγμα του Πειραιά
06 Σεπτεμβρίου 2020

Εδώ και ένα μήνα ζούμε νέα έξαρση της πανδημίας του Κορωνοϊού στην Ελλάδα.Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας και η πρόληψη είναι δυο βασικές προϋποθέσεις για τον περιορισμό της πανδημίας και την διασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών.

Και εδώ κρίνονται όλοι Κράτος, Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολιτες, ποσο είναι έτοιμοι και κυρίως πόσο αποτελεσματικά προλαμβάνουν.

Τις προηγούμενες μέρες ακούσαμε για 30 περίπου κρούσματα σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων και εργαζομένων σε αυτήν στον Βυρωνα.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι έτρεχαν κατόπιν εορτής…

Υπάρχει όμως υπόδειγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, σε αντίστοιχη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων στον Πειραιά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά…

Όπως μαθαίνουμε μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Μεταναστων και Προσφυγων και Αντιδήμαρχο Καρυδη Δημήτρη-μετά από συνεργασία με τους υπεύθυνους της δομής- έγινε επικοινωνία με την ηγεσία του ΕΟΔΥ.

Ζητήθηκε να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ στην δομή και να διενεργήσει προληπτικά Μοριακά τεστ στα ανήλικα προσφυγόπουλα και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Την Πέμπτη που μας πέρασε έγιναν περίπου 40 τεστ και τα αποτελέσματα βγήκαν την Παρασκευή το βράδυ,ΟΛΑ αρνητικά.

Η πρόληψη μαζί με την πιστή εφαρμογή των μέτρων τελικά δημιουργεί συνθήκες υγειονομικής ασφαλείας απέναντι στον φόβο και τις κραυγές.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ