Εφημερίδα Κοινωνική

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα

 Breaking News

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα
24 Σεπτεμβρίου 2020

«Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ή η θεραπεία, το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα», τόνισε στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι δομές των ΜΕΘ απέχουν πολύ ακόμη από τα όριά τους. «Επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των ΜΕΘ απέχουν πολύ ακόμη από τα όριά τους και φυσικά προστίθενται διαρκώς και νέες», είπε.

«Καθώς η απειλή για τη δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε εγρήγορση χωρίς νέα μέτρα, αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις όπου και όταν χρειαστεί. Στόχος μας οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις για να αποφύγουμε τη μεγάλη παραχώρηση σε κοινωνία και οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε δε πως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να πάρει αποφάσεις όταν πρέπει. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια. «Και πρέπει να βρεθούμε και πάλι μπροστά από τον κορωνοϊό, αντί να τον ακολουθούμε. Με στοχευμένα μέτρα πάντα, όπου χρειάζεται» είπε.

«Άλλωστε, η παγκόσμια κινητοποίηση για το εμβόλιο δίνει ελπίδες ότι όχι πολύ αργά αυτό θα ανακαλυφθεί. Μέχρι τότε, η Πολιτεία θα επαγρυπνεί, θα εμπιστεύεται τους ειδικούς, θα δρα με διαφάνεια πάντα και θα ενημερώνει» σημείωσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η εφαρμογή ακόμη και του πιο αποδοτικού μέτρου εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή του. «Μαζί θα πετύχουμε και πάλι ή μαζί θα χάσουμε την ευκαιρία. Έχοντας τη θετική εμπειρία της “Ανοιξης είμαι σίγουρος για το πρώτο. Ώστε μόλις μπορέσουμε να κατεβάσουμε τις μάσκες, να έχουμε όλοι στο πρόσωπό μας ξανά το χαμόγελο της κοινής εθνικής ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης» είπε.

Τόνισε ακόμη ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. «Γι” αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία» είπε και πρόσθεσε «χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ