Εφημερίδα Κοινωνική

Αγωνία για την Αττική: Τα κρούσματα παραμένουν στα ύψη

 Breaking News

Αγωνία για την Αττική: Τα κρούσματα παραμένουν στα ύψη
29 Σεπτεμβρίου 2020

Η Αττική βρίσκεται εδώ και καιρό σε πορτοκαλί συναγερμό και όλα δείχνουν πως δυστυχώς η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί άμεσα και ο κορωνοϊός θα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος όσο περνάει ο καιρός.

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική αυτή τη στιγμή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, πλην όμως ελεγχόμενη, όπως σπεύδουν να επισημάνουν οι αρμόδιες αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωνές επιδημιολόγων που τάσσονται υπέρ του τοπικού lockdown στο Λεκανοπέδιο, που είναι άλλωστε και η περιοχή στην οποία εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των λοιμωξιολόγων είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στις πλατείες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται παρά τα μέτρα περιορισμού και το λουκέτο μετά τις 12 σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες.

Ίδια κατάσταση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου κυρίως τις πρωινές ώρες παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός από τον κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του. Διακόσια λεωφορεία των ΚΤΕΛ ενισχύουν τις αστικές συγκοινωνίες στην Αττική με τα πρώτα να κάνουν την εμφάνισή τους την Πέμπτη στους δρόμους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Καλπάζει στους νέους ο κορωνοϊός – Ένας στους δυο κάτω από 40 ετών

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία τα στοιχεία δείχνουν πως μόλις το 12,6 % των κρουσμάτων αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών, τη στιγμή που ο κορωνοϊός καλπάζει στις νεότερες ηλικίες.

Με βάση τα στατιστικά η κυβέρνηση πλέον αποκλείει το ενδεχόμενο μέτρων που θα αφορούν σε ηλικιωμένους, ενώ στο τραπέζι είναι μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Τα νέα μέτρα πάντως δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς οι νέοι συνωστίζονται στις πλατείες. Το 50% των μολύνσεων εντοπίζεται σε νέους έως 39 ετών και ο φόβος όλων είναι η μετάδοση του ιού στις μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή στους γονείς και τους παππούδες τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ