Εφημερίδα Κοινωνική

Πώς θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την διαχείριση της Ψυτάλλειας

 Breaking News

Πώς θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την διαχείριση της Ψυτάλλειας
30 Ιουλίου 2020

Σειρά διευκρινίσεων που να δικαιολογούν την συνέχισή τους στο διαγωνισμό για την λειτουργία και συντήρηση της Ψυτάλλειας ύψους 260 εκατ. ευρώ αποφάσισε να ζητήσει η ΕΥΔΑΠ από τις τρεις εταιρείες που συμμετέχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, κατά το οποίο η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη για τα δύο πορίσματα-πραγματογνωμοσύνες που είχε ζητήσει από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και νομικό γραφείο των Αθηνών, αποσαφηνίζεται η κατεύθυνση να συνεχιστεί ο διαγωνισμός και με τους τρεις συμμετέχοντες. Ωστόσο οι υποψήφιοι καλούνται να διευκρινίσουν προηγουμένως ελλείψεις και ασάφειες στα δικαιολογητικά των φακέλων τους, τις οποίες έχουν εντοπίσει και τα επίμαχα πορίσματα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση της ΕΥΔΑΠ από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑBΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, η οποία ήταν και η μόνη που η επιτροπή του διαγωνισμού έχει περάσει στην επόμενη φάση, ζητά να προσκομιστούν από το μέλος της κοινοπραξίας ΕΡΓΟΤΕΜ, οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις για το έτος 2018. Από την κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ-SUEZ-TEΡNA, η ΕΥΔΑΠ ζητά πρώτον να προσκομίσει διευκρινίσεις σχετικά με τις εγκαταστάσεις που ο δηλωθείς ως διευθυντής έργου κ. Jean Murcia απέκτησε την επικαλούμενη εμπειρία του ώστε να γίνει σαφές ότι αυτές περιλαμβάνουν την «αφαίρεση θρεπτικών αζώτου και φωσφόρου» όπως απαιτεί η Διακήρυξη. Δεύτερον, ζητά να κατατεθεί ο ακαδημαϊκός τίτλος σπουδών του δηλωμένου ως Συντονιστή Τμήματος Λειτουργίας κ. Thierry Lebrun που να πιστοποιεί την κατοχή των ακαδημαϊκών γνώσεων και επαγγελματικών δικαιωμάτων που απαιτεί η Διακήρυξη. Παράλληλα από το μέλος της κοινοπραξίας Suez International ζητάτε να διευκρινιστεί αν τα πιστοποιητικά ISO καλύπτουν τις απαιτούμενες από την Διακήρυξη δραστηριότητες.

Πέντε διευκρινίσεις ζητά η ΕΥΔΑΠ και από την κοινοπραξία Μυτιληναίος- Κωνσταντινίδης-ΑCΕΑ για την συνέχισή της στο διαγωνισμό. Από το μέλος του κοινοπρακτικού σχήματος ACEA να προσκομίσει στοιχεία ότι ήταν φορολογικά ενήμερη κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού και να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά. Επίσης να προσκομιστούν διευκρινίσεις σε σχέση με τις ασάφειες που προκύπτουν στα δικαιολογητικά στα αγγλικά και στην ελληνική μετάφραση, τίτλοι σπουδών και επαγγελματική εμπειρία του Συντονιστή Τμήματος Λειτουργίας καθώς και αν η εταιρεία ως φορέας τεχνικής και επαγγελματικής τεχνογνωσίας της κοινοπραξίας έχει την υποχρέωση να εκτελέσει τις εργασίες που σχετίζονται με το έργο.

Οι απαντήσεις των υποψηφίων όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση που υπογράφει η Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Θεοδώρα Βαρβαρίγου, θα διαβιβαστούν στο διοικητικό συμβούλιο για να κρίνει εάν είναι επαρκείς για να συνεχίσουν στο διαγωνισμό.

*Της Μαριάννας Τζάννε

ΠΗΓΗ


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ