Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Μανωλάκος: «Η ψηφιοποίηση του Κράτους, θεραπεύει χρόνιες παθογένειες του Ελληνικού Δημοσίου»

Νίκος Μανωλάκος: «Η ψηφιοποίηση του Κράτους, θεραπεύει χρόνιες παθογένειες του Ελληνικού Δημοσίου»
14 Ιουλίου 2020

«Το Δημόσιο δείχνει επιτέλους ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόσωπο… χτυπώντας τη μεγαλύτερη ίσως και χρόνια παθογένεια του ελληνικού δημοσίου, τη βραδυκίνητη γραφειοκρατία», υπογράμμισε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Εστιάζοντας στα αλματώδη βήματα προόδου και ψηφιακού μετασχηματισμού που κατέγραψε η Δημόσια Διοίκηση εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μανωλάκος τάχθηκε υπέρ των διατάξεων που βάζουν τέλος στην πολύωρη αναμονή, την ταλαιπωρία και τις άσκοπες μετακινήσεις και χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που θεσμοθετούνται, προκειμένου να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και να επιταχυνθεί η σχέση πολίτη-κράτους.

Στηρίζοντας τις διατάξεις που δημιουργούν ένα «φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και προσελκύουν τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα», σημείωσε πως ενισχύουν τη «διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και θέτουν τις βάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει, την αναγκαιότητα στήριξης ελληνικών κινηματογραφικών παραγωγών.

«Έχουμε ταλαντούχους παραγωγούς με όραμα, έμπνευση και ιδέες…όσο σημαντικό είναι να φέρεις μια κινηματογραφική παραγωγή από το εξωτερικό, άλλο τόσο και ίσως περισσότερο σημαντικό, είναι να μπορείς να δημιουργήσεις μια δική σου παραγωγή που θα εξάγεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως πλέον, τίθεται εν ισχύ το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των εγχώριων και την προσέλκυση ξένων παραγωγών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ