Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΟΝΤΡΑ Μώραλη – Μπελαβίλα για την αξιοποίηση του «Πύργου»

ΚΟΝΤΡΑ Μώραλη – Μπελαβίλα για την αξιοποίηση του «Πύργου»
08 Ιουλίου 2020

Η υπογραφή της σύμβασης για τον Πύργο προκάλεσε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της παράταξης του Νίκου Μπελαβίλα που δεν παραβρέθηκε στην σχετική τελετή και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, που απάντησε πολύ σκληρά στην ανακοίνωση του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους».

Ο Ν. Μπελαβίλας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση αλλά και καθήκον μιας υπεύθυνης δημοτικής αρχής να ενημερώνει άμεσα τόσο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης όσο και τους δημότες για τα πραγματικά κόστη που θα επιβαρύνουν μια τέτοια μεγάλη επένδυση. Και συγκεκριμένα αν θα πληρώσει ο Δήμος ΕΝΦΙΑ και πόσο, συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, φόρο επένδυσης, κόστος μεταστέγασης και ενοικίασης χώρων για τις εγκαταστημένες εκεί υπηρεσίες κ.ά. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, που υπογράφεται πανηγυρικά η σύμβαση παραχώρησης του Πύργου, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα».

Η απάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη ήταν άμεση. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «…ξεπέρασαν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό, καθώς όχι μόνο δεν παρέστησαν στην εκδήλωση υπογραφής, αλλά με ανακοίνωση τους επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την απουσία τους με παιδικά επιχειρήματα, ψεύδη και δήθεν ερωτήματα, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν σε γραφικότητα ακόμα και το υπό ανάπλαση Μικρολίμανο. Προφανώς δεν αντέχουν να δουν την πραγματικότητα… Δεν μπορούν να δεχτούν ότι η δική μας δημοτική αρχή κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει καμία άλλη στο παρελθόν εδώ και περίπου μισό αιώνα. Τους αφήνουμε στη μιζέρια και την εσωστρέφειά τους…».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ