Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Μαζωνάκης: Η συγκινητική επίσκεψη στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και η δέσμευση για προσφορά υποτροφίας

Γιώργος Μαζωνάκης: Η συγκινητική επίσκεψη στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και η δέσμευση για προσφορά υποτροφίας
23 Ιουλίου 2020

Ο Γιώργος Μαζωνάκης επισκέφθηκε την Τρίτη 22 Ιουλίου το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές».

Ο κύριος Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και ο κύριος Βασίλης Μαστοράκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά υποδέχθηκαν και ξενάγησαν το Γιώργο Μαζωνάκη στις εγκαταστάσεις και τον ενημέρωσαν για την ιστορία, τον τρόπο λειτουργίας και τα προγράμματα μουσικών σπουδών του Ωδείου.

Οι σπουδαστές καλωσόρισαν τον αυθεντικό καλλιτέχνη με μελωδίες μπουζουκιού και, πιο συγκεκριμένα, παίζοντας το «Ώρες Μικρές», το γνήσιο ζεϊμπέκικο σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια, από το album του «Αγαπώ Σημαίνει»,

MAZWNAKIS_VOURAKIS

 

 

 

 

 

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για τον ίδιο το Γιώργο Μαζωνάκη που βρέθηκε στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Πειραιά, στον τόπο του, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στηρίξει το έργο του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, που συμβάλλει ουσιαστικά στην εκμάθηση μπουζουκιού στις νέες γενιές, μέσω της προσφοράς υποτροφιών σε σπουδαστές, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Μαζωνάκης, η πρωτοβουλία του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει το μπουζούκι στη θέση του, στη θέση που του αρμόζει και του αναλογεί, σε σχέση και με τις νέες γενιές.

Η δέσμευση του Γιώργου Μαζωνάκη να προσφέρει υποτροφίες σε σπουδαστές του μπουζουκιού, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και το Ωδείο, είναι μία ουσιαστική κίνηση κομβικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και για το μπουζούκι.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά:

MAZWNAKIS

 

 

 

 

 

 

«Ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση! Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι στον τόπο μου, στον Πειραιά, έναν τόπο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι και ιδιαίτερα εδώ στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί πυρήνα μουσικής εκπαίδευσης για την πόλη.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα, νέα παιδιά να τραγουδάτε και να εμπνέεστε από τα τραγούδια μου και ιδιαίτερα τραγούδια γνήσια λαϊκά, όπου πρωταγωνιστεί το μπουζούκι!

Η πρωτοβουλία μου «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει το μπουζούκι στη θέση του, στη θέση που του αρμόζει και του αναλογεί, σε σχέση και με τις νέες γενιές.

Και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των καθηγητών και των σπουδαστών στα ωδεία, αλλά και στα μουσικά σχολεία παντού στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στον κόσμο όλο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ