Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΕΚΦΝ: Δράσεις και παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα της κρουαζιέρας

 Breaking News

ΕΕΚΦΝ: Δράσεις και παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα της κρουαζιέρας
03 Ιουλίου 2020

Συνεχίζονται οι δράσεις της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας προς κάθε κατεύθυνση, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην κρουαζιέρα και τις σχετικές δραστηριότητες ένεκα του COVID – 19.

Υπήρξαν συνεχείς παρεμβάσεις και μεθοδευμένες ενέργειες, λόγω και του ιδιαίτερα σοβαρού θέματος της πανδημίας, προς όλους τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Φορείς, με τους οποίους υπάρχει στενή συνεργασία για όλα τα θέματα – προβλήματα που δημιούργησε η γνωστή κατάσταση. Η πολυετής γνώση και εμπειρία που αφορά την λειτουργία αυτού του πολυδιάστατου κλάδου, είναι ο βασικός πυλώνας, προκειμένου να ασκείται η ενδεδειγμένη κάθε φορά εθνική πολιτική, που απαιτεί σφαιρική εξέταση όλων των σημείων και παραγόντων προς τον σκοπό επίτευξης των στόχων. Αυτοί είναι, κατ’ αρχάς να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα και κατά δεύτερον να καλλιεργηθεί το έδαφος για ένα καλύτερο μέλλον, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του κλάδου με τα πολλά και ποικίλα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεως των πλοίων, καθώς και της Εθνικής μας Οικονομίας γενικότερα.

Πρέπει να τονιστεί ότι, στους στόχους και τις μεθοδεύσεις πάντα λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες κάθε προορισμού κρουαζιέρας, που για τον τόπο μας είναι ένας μεγάλος αριθμός, λόγω και της έλλειψης υποδομών πολλών λιμένων.
Στις επιδιώξεις λαμβάνονται υπ’ όψιν και πολλοί άλλοι παράγοντες που αφορούν τους προορισμούς και οι οποίοι ξεφεύγουν μεν των ορίων της λιμενικής ζώνης, αλλά συνδέονται άμεσα με την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών – τουριστών προς τα ενδιαφέροντα κάθε προορισμού.
Μεταξύ των σημείων αυτών είναι τα αεροδρόμια, παράγων που συνδράμει στην ανάπτυξη του home porting, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε τόπο, καθώς και άλλου είδους έργα, προκειμένου για την μετάβαση των επισκεπτών στους προορισμούς που προαναφέρονται.

Το στοιχείο της προβολής κάθε προορισμού είναι σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση επισκεπτών και η ΕΕΚΦΝ, με τις τακτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται από κλιμάκιά της σε όλους τους λιμένες, έχει συνδράμει σημαντικά και σε αυτόν τον τομέα.

Στις δραστηριότητες των τελευταίων μηνών, ένεκα των δύσκολων καταστάσεων, που δημιούργησε η μετάδοση του ιού, επιδιώχθηκε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων σχετικά με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Για αυτό, επιδιώχθηκε και εδόθη άδεια ελλιμενισμού των αργούντων σήμερα κρουαζιεροπλοίων σε Ελληνικούς λιμένες, χωρίς φυσικά επιβάτες και μόνο με τα πληρώματά των, έτσι ώστε και οι διαχειρίστριες εταιρείεςνα εξυπηρετηθούν στην ασφαλή παραμονή των πλοίων, αλλά παράλληλα και η τοπική κοινωνία να αποκομίσει τα γνωστά οφέλη.

Στα δύσκολα που ζούμε σήμερα, πρέπει να φανούμε δυνατοί και για αυτό τονίζουμε για μία ακόμη φορά, πως εδώ βοηθάει η εμπειρία, η γνώση των Στελεχών, της Διοίκησης και Διεύθυνσης του Φορέα, πάντα με τη συνδρομή των Μελών, από όλους τους χώρους που προσφέρουν έργο στην λειτουργία της κρουαζιέρας, στοιχείο πολύτιμο για τους σκοπούς που είναι εντεταγμένος να λειτουργεί ο μοναδικός Εθνικός και αναγνωρισμένος Φορέας εκπροσώπησης της Κρουαζιέρας.
Συνοψίζοντας πρέπει να αναφερθούμε στη συμμετοχή του ΕΕΚΦΝ, αλλά και των Μελών του ξεχωριστά να βοηθήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να εκδοθούν τα σχετικά πρωτόκολλα τα οποία βασίζονται στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες με τις σχετικές ιδιαιτερότητες ορισμένων προορισμών της Χώρας μας.

Θα συνεχιστεί η συστηματική εργασία για τα θέματα που έχουν προκύψει, πάντα σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφαλής και καθ’ όλα λειτουργική επανεκκίνηση της κρουαζιέρας για το καλό του τόπου μας και των τοπικών κοινωνιών.

Σκοπός είναι πάντα να διατηρηθεί η θετική εικόνα της πατρίδας μας σε όλους τους προορισμούς και η ΕΕΚΦΝ είναι πάντα αρωγός στην στήριξη της προστασίας του περιβάλλοντος, μια που είναι μαζί με τα μνημεία μας και την Ελληνική φιλοξενία τα κυριότερα στοιχεία επιτυχίας του τουρισμού μας.
Η Ελληνική Κρουαζιέρα πρέπει και το αξίζει να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην προ Κορονοϊού εποχή και να αναπτυχθεί στις σωστές βάσεις με τα μέγιστα οφέλη για την πατρίδα προστατεύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητα των προορισμών μας.

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), όντας ο μοναδικός Εθνικός Φορέας κρουαζιέρας έχει δώσει προτεραιότητα στους παραπάνω στόχους και εργάζεται εντατικά προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίτευξη τους!


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ