Εφημερίδα Κοινωνική

Διακόπουλος (σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας): Δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο – Δεν είναι εύκολο να κάνεις bullying στην Ελλάδα

 Breaking News

Διακόπουλος (σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας): Δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο – Δεν είναι εύκολο να κάνεις bullying στην Ελλάδα
24 Ιουλίου 2020

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Διακόπουλος υπογράμμισε ότι «όσο η τουρκική NAVTEX βρίσκεται σε ισχύ και τα πλοία δεν έχουν επιστρέψει στις ακτές, είμαστε σε επιφυλακή». Εκτίμησε, πάντως ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης. «Τείνει προς αποκλιμάκωση η κατάσταση και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πάει να κλιμακωθεί. Όσο θα υπάρχει στόλος στο Αιγαίο εμείς θα είμαστε παρόντες», υπογράμμισε.

«Δείξαμε την αποφασιστικότητά μας»

Ο Αλέξης Διακόπουλος σημείωσε, παράλληλα, ότι η Τουρκία εκτίθεται με τις πράξεις της και την επιθετικότητά της. «Είναι ένας συνδυασμός πιέσεων και της δικής μας αποφασιστικότητας. Η Γερμανία έκανε την πιο δυναμική παρέμβαση. Ήταν οι δικές μας ενέργειες οι οποίες αφαίρεσαν κάθε πρόσχημα από το να πει κανείς ότι η πρόκληση της Τουρκίας δεν ήταν ευθύνη της και μόνο», υπογράμμισε και χαρακτήρισε σωτήρια την τριμερή συνάντηση που έγινε στο Βερολίνο καθώς, όπως είπε, αφαίρεσε κάθε πρόσχημα από την άλλη πλευρά.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα έδειξε την αποφασιστικότητά της καθώς η αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων αμέσως μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX ήταν έγκαιρη, δείχνοντας αποφασιστικότητα.

Διακόπουλος: Πρέπει να βρούμε ένα modus vivendi με την Τουρκία

Αναφορικά με τις δυνατότητες διαλόγου που υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ο κ. Διακόπουλος τόνισε: «Μια ματιά στον χάρτη θα δείξει ότι η Τουρκία είναι ένας γείτονας με τον οποίο πρέπει να βρούμε ένα Modus Vivendi. Σαφώς και κάποια στιγμή θα μιλήσουμε. Εμείς έχουμε θέσει τους όρους και έχουμε πει ότι δεν συζητάμε υπό πίεση και εξαναγκασμό. Η Τουρκία θέλει να μας οδηγήσει σε ένα επεισόδιο και να συζητήσουμε υπό πίεση»

Τέλος, στο ερώτημα αν εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού απάντησε: «από το 2019 λέω ότι δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο. Δεν είναι εύκολο να κάνεις bullying στην Ελλάδα».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ