Εφημερίδα Κοινωνική

Ανεξάρτητη υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των ΟΤΑ προετοιμάζει η κυβέρνηση

Ανεξάρτητη υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των ΟΤΑ προετοιμάζει η κυβέρνηση
07 Ιουλίου 2020

Ανεξάρτητη υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των ΟΤΑ προετοιμάζει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα εξετάζεται η δυνατότητα να υπάγονται στο πρόγραμμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και οι μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο.

Τα παραπάνω προέκυψαν από απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Ιδίως για το πρόγραμμα vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κ. Λιβάνιος ανέφερε επίσης ότι πρόκειται να αυξηθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια. «Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο το έχει ‘αγκαλιάσει’, όχι μόνο είναι συνέχεια ενός προγράμματος που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του 2012, αλλά είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχουμε σκοπό να επεκταθεί, διότι είναι μια δέσμευση και του ίδιου του πρωθυπουργού να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε κάθε παιδί να βρίσκει τη θέση του σε παιδικό σταθμό», ανέφερε ο κ. Λιβάνιος. «Κάνουμε ενέργειες – και σε σχέση με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία – προκειμένου να μπορέσουν να χτιστούν νέοι παιδικοί και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τους δήμους, ώστε να είναι και πλήρως ασφαλείς, αλλά να έχουμε και νέες θέσεις για φιλοξενούμενα παιδιά», εξήγησε ο υφυπουργός Εσωτερικών.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ