Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΑΠΟ COSCO ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΑΠΟ COSCO ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ
12 Ιουνίου 2020

Μεγαλειώδης η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΠ/COSCO ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Ακολούθησε κατάθεση ψηφίσματος στον Πρ.του ΟΛΠ κ.Yu Zeng Gang

ΨΗΦΙΣΜΑ

psifisma

 

 

 

 

 

 

 

 

«Εμείς οι φορείς των Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων του Πειραιά και τα μέλη μας, που συμμετέχουμε στη σημερινή μεγαλειώδη και πρωτόγνωρη για τον Πειραιά συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, κατά της μεθόδευσης του «Επενδυτή» COSCO SHIPPING LTD για την ίδρυση ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ, με κατάργηση και αντικατάσταση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης Περάματος πού διατίθεται ως απαραίτητο εργαλείο στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος Δραπετσώνας, (ΝΑΖΩ), που θα έχει σαν συνέπεια τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευής, θα οδηγήσει 20.000 χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και θα επιφέρει την φτωχοποίηση των τοπικών κοινωνιών του ευρύτερου Πειραιά, δημιουργώντας συγχρόνως έναν ρυθμιστή και εξουσιαστή της όλης Ναυπηγοεπισκευής τον ΟΛΠ/COSCO.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

sygkentrwsh (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΠ/COSCO ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ( Ν.4404/2016).

-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΠ/COSCO ΚΑΘΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΗ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ & ΑΝΕΓΚΛΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΤΟΥ ΟΛΠ/COSCO ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ Ή ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ.

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΝΑΖΩ

-OΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΠ/COSCO ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ.

-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ COSCO ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ 55 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ.

sygkentrwsh (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ

ΔΕΝ ΟΛΙΓΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ

-OXI ΑΔΕΙΑ NAYΠΗΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΠ Α.Ε./COSCO.

-OXI ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ COSCO.

-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO (ΟΧΙ 51% + 16%).

-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ 20.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ.

-ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η COSCO, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ.

-ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ COSCO.

-ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ».

sygkentrwsh3

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

ΝΑΥΠ/ΚΗΣ ΒΙΟΜ/ΝΙΑΣ

(Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.)

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΦΩΤΗΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ

 

 

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ-Ο ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ»!

 

Σε νεότερη ενημέρωση των τριών φορέων της ΝΕΖ αναφέρεται: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ-Ο ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ»!  Στα κεντρικά γραφεία του  ΟΛΠ , οι πρόεδροι των τριών  φορέων συναντήθηκαν με τον  Πρόεδρο του  ΟΛΠ  YU Zeng Gang.  Ο Πρόεδρος του ΟΛΠ  διαβεβαίωσε ξανά, για όσα είχε δεσμευτεί  στην  προηγούμενη προχθεσινή συνάντηση παρουσία των κ.FU  Chengquiu Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ  και  Αθανασίου Λιάγκου, εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΛΠ,  ότι δηλαδή ο ΟΛΠ  δεσμεύεται ΝΑ ΜΗΝ ιδρύσει ναυπηγείο  και  για  τα περαιτέρω  ότι  θα εφαρμόσει, όπως έχει υποχρέωση,  την Σύμβαση Παραχώρησης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει μία τριμερής συνάντηση.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ