Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Γιάννη Πλακιωτάκη

 Breaking News

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Γιάννη Πλακιωτάκη
21 Ιουνίου 2020

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την οποία κατατέθηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., οι οποίες συμπυκνώνονται στα ακόλουθα:

Σχέδιο Π.Δ. Μεταθέσεων-Τοποθετήσεων-Αποσπάσεων-Διαθέσεων: Θέσαμε υπόψη του κ. Υπουργού τις θέσεις μας αναφορικά με το υπό διαμόρφωση σχέδιο ΠΔ και το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούμε να τοποθετηθούμε αναλυτικά.
Ανακατανομή-κατανομή οργανικής δύναμης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: Ζητήσαμε την άμεση σύσταση Ομάδας Εργασίας για την κατανομή και ανακατανομή της νέας οργανικής δύναμης σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν. 4676/20.
Πρόγραμμα κάλυψης στέγασης στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: Ζητήσαμε την συνέχιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εφαρμογή του άρθρου 33 του ν.4676/20.
Υπαγωγή των πληρωμάτων περιπολικών σκαφών στις ειδικές μονάδες δίνοντας τη δυνατότητα υπολογισμού στο διπλάσιο του χρόνου υπηρεσίας: Ζητήσαμε τη σχετική προσθήκη στην παρ. 13 του άρθρ. 41 του Π.Δ. 169/07 και υποβάλαμε αντίστοιχη αιτιολογική έκθεση.
Άρση ορίου αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης στα ΠΛΣ: Ζητήσαμε την άρση του ορίου αποζημίωσης των ωρών νυκτερινής απασχόλησης στα πληρώματα πλωτών περιπολικών σκαφών.
Περιπολικά Ανοιχτής Θαλάσσης: Ζητήσαμε από τον κ. ΥΝΑΝΠ να παρέμβει ώστε να ενισχυθούν οι οργανικές συνθέσεις των ΠΑΘ και να πραγματοποιηθεί ανανέωση των πληρωμάτων.
Εφαρμογή άδειας Ειδικού Σκοπού: Ζητήσαμε την εφαρμογή και στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού.
Εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 69 του ν. 4504/17 έτσι όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 44 του 4676/2020 για την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών υγείας από ΕΟΠΥΥ: Ενημερωθήκαμε ότι επιλύονται τεχνικά ζητήματα εφαρμογής της διάταξης.
Εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 67 του ν. 4504/17 για την αλλαγή των δελτίων ταυτότητας: Θέσαμε για μία ακόμη φορά το ζήτημα και από τον κ. ΥΝΑΝΠ δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Επέκταση υπαγωγής στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εκτελούν υπηρεσία σε μάχιμες μονάδες στις διατάξεις του άρθρου 40, 41 & 43 του Π.Δ. 169/2007. Θεωρούμε επιβεβλημένη την υπαγωγή όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στις διατάξεις του άρθρου 40 του Π.Δ. 169/2007 και καταθέσαμε αντίστοιχη αιτιολογική έκθεση.
Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών: Θέσαμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα ΚΕΑ/ΛΣ και ζητήσαμε τη διενέργεια δεύτερου ΣΕΑΛΣ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί.
Εξορθολογισμός βαθμολογικής εξέλιξης αποφοίτων ΣΔΥΛΣ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ