Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΒΕΑΚΕΙΟ 2020»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΒΕΑΚΕΙΟ 2020»
25 Ιουνίου 2020

Το Βεάκειο θέατρο ανοίγει τις πύλες του και αποτελεί κι αυτό το καλοκαίρι, σημαντικό πολιτιστικό πόλο έλξης για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, ξεχωριστές παραστάσεις αρχαίου δράματος καθώς και εκδηλώσεις συλλόγων της πόλης, περιλαμβάνονται στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του θεάτρου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα του θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του τόνισε ότι, το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει για ακόμα μια χρονιά, ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας πως οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Βεακείου αποτελούν μια γιορτή πολιτισμού για τον Πειραιά. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παιδικό θέατρο και μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις του κοινού». Ο κ. Μώραλης σημείωσε στη συνέχεια πως ο Ο.Π.Α.Ν. εναρμονιζόμενος πλήρως με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων αρχών λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης στην έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πειραιά προς τον Ο.Π.Α.Ν. ύψους 100.000 ευρώ, προκειμένου να διοργανωθούν απρόσκοπτα εκδηλώσεις, καθώς εξαιτίας της πανδημίας η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μειωμένη. Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε: «Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Είναι μια πόλη με μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο επιθυμούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Επιθυμία μας είναι με το πρόγραμμα «Βεάκειο 2020», να προσφέρουμε ψυχαγωγία και όμορφες στιγμές σε μια δύσκολη περίοδο για όλους, κρατώντας ζωντανό τον πολιτισμό στον Πειραιά. Εύχομαι ο κόσμος να απολαύσει τις φετινές μας εκδηλώσεις, σε ένα από τα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Πιστοί στη δέσμευσή μας να κρατήσουμε τον πολιτισμό ζωντανό στην πόλη μας, ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Βεάκειο Θέατρο. Ένα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύ πολιτιστικό φάσμα. Εν μέσω δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών για όλους, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού και της ασφάλειας των πολιτών και αφού μελετήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών οργάνων της χώρας μας, πετύχαμε οι συνεργάτες μου και εγώ, να προετοιμάσουμε και σήμερα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα για το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε κάθε συμπολίτη μας και είμαστε σίγουροι πως θα προσελκύσει και πολίτες άλλων δήμων, κάνοντας τον Πειραιά μας πολιτιστικό πόλο έλξης. Θέλω να τονίσω ότι όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν με απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια και ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί.

Η πόλη μας θα κρατήσει ζωντανό τον πολιτισμό, μια δέσμευση που έλαβα προσωπικά μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον COVID-19».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Βεάκειο 2020» στο site του Δήμου Πειραιά στον εξής σύνδεσμο: https://bit.ly/3ezwAnl


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ