Εφημερίδα Κοινωνική

Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Δήμους – Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ για 4 αιτήματα

 Breaking News

Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Δήμους – Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ για 4 αιτήματα
19 Ιουνίου 2020

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 αποφάσισε τα εξής:

-Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22 και την ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους χώρους εργασίας ανοιχτές Συγκεντρώσεις των εργαζομένων με σκοπό την ενημέρωση τους για τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν το ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος των εργαζομένων της. Οι χώροι πραγματοποίησης των Συγκεντρώσεων θα καθορίζονται με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τα οποία και θα φροντίσουν να τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων αναφορικά με την εξάπλωση του ιού.

-Την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 προκηρύσσεται Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) στις 9.00 το πρωί ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο με τα ακόλουθα βασικά αιτήματα:

• Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (Άρθρο 178) είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών λόγω των εκτάκτων μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

• Η διατήρηση τόσο του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), όσο και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όσους σήμερα το λαμβάνουν και η επέκτασή του σε κλάδους εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν.

• Άμεση κατάργηση της απαράδεκτης και σκανδαλώδους διάταξης που επιτρέπει ένας Δήμος να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε εργολάβους για να τους αναθέτουν υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα).»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ