Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Νικόλαος Μανωλάκος τοποθετείται σχετικά με τη λειτουργία του Σχολείου Βαθέος Αιγίνης ως εξαθέσιου

Ο Νικόλαος Μανωλάκος τοποθετείται σχετικά με τη λειτουργία του Σχολείου Βαθέος Αιγίνης ως εξαθέσιου
25 Ιουνίου 2020

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 24 Ιουνίου 2020 Αναφορά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης με την οποία επισημαίνεται η ανησυχία των γονέων της περιοχής για τη συνεχόμενη αποδυνάμωση της σχολικής μονάδας, μετά και την τελευταία απρόσμενη απομάκρυνση μιας δασκάλας.

Ο Σύλλογος ζητά να λειτουργήσει το σχολείο ως εξαθέσιο, όπως συνέβη με το Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού και Αγ. Ασωμάτων, για να μην παρατηρούνται θέματα υποστελέχωσης, που οδηγούν στην απομάκρυνση των μαθητών.

Ακολουθεί η Αναφορά

Κυρία Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης, με την οποία επισημαίνεται η ανησυχία των γονέων της περιοχής για τη συνεχόμενη αποδυνάμωση της σχολικής μονάδας, μετά και την τελευταία απρόσμενη απομάκρυνση μιας ακόμα δασκάλας.

Το δημοτικό Σχολείο Βαθέος, αν και είναι σύγχρονο με εξαιρετικές υποδομές, δεν αδειοδοτήθηκε σαν εξαθέσιο, καθότι μεταφέρθηκε σε αυτό η παλαιότερη άδεια του παλαιού σχολείου που ήταν τετραθέσιο.

Ως εκ τούτου, πολλοί γονείς επιλέγουν να πάρουν τα παιδιά τους και να τα μεταφέρουν σε γειτονικά σχολεία που θεωρούν ότι έχουν καλύτερο μαθησιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, γεγονός που προκαλεί διχασμό στην τοπική κοινωνία.

Σας παρακαλώ να δείτε το θέμα με την απαιτούμενη ευαισθησία και να ανταποκριθείτε στο αίτημα τους να λειτουργήσει το σύγχρονο σχολείο σαν εξαθέσιο, όπως συνέβη με το Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού και Αγ. Ασωμάτων, προκειμένου να μην παρατηρούνται θέματα υποστελέχωσης, που οδηγούν στην απομάκρυνση των μαθητών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ