Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος: «Ο μηχανισμός κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη, πρέπει να είναι υποχρεωτικός»

Νικόλαος Μανωλάκος: «Ο μηχανισμός κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη, πρέπει να είναι υποχρεωτικός»
29 Ιουνίου 2020

Στην αναγκαιότητα εδραίωσης ενός ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου αποτελεσματικότερης διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, με καθολική ισχύ για τα κράτη-μέλη, αναφέρθηκε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με αντικείμενο τις «διεθνείς δράσεις της Ελλάδος για το μεταναστευτικό, ενόψει και της νέας πολιτικής της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και το άσυλο».

Στηλιτεύοντας τη «δυσκαμψία» που εμφανίζει το σύνολο των οργάνων λήψης αποφάσεων της ενωμένης Ευρώπης, ο κ. Μανωλάκος, σημείωσε πως οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία αποβαίνει εις βάρος της Ελλάδας, τη στιγμή που «ως χώρα πρώτης γραμμής» έχει επωμιστεί επί σειρά ετών «δυσανάλογα βάρη διαχείρισης του μεταναστευτικού».

Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, τόνισε πως έφτασε πλέον η στιγμή που θα πρέπει τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και σημείωσε χαρακτηριστικά πως, «δεν υπάρχει επιλεκτική και εθελοντική αλληλεγγύη».

Ζήτησε άρση του κριτηρίου ευθύνης της χώρας πρώτης εισόδου, κατανομή αιτήσεων ασύλου με βάση ποσοστώσεις ανά κράτος-μέλος και τέλος, εφαρμογή ενός υποχρεωτικού μηχανισμού μετεγκαταστάσεων.

«Η διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού είναι ευρωπαϊκή, και ως εκ τούτου η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική», τόνισε ο Αντιστράτηγος ε.α., επισημαίνοντας πως από τη στιγμή που «η συμφωνία του Δουβλίνου, είναι μία πολύ κακή συμφωνία…όσο πιο γρήγορα αποτελέσει παρελθόν, τόσο πιο άμεσα θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ