Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος: Κατάθεση Αναφοράς για την πάταξη του Λαθρεμπορίου στις Σπέτσες

Νικόλαος Μανωλάκος: Κατάθεση Αναφοράς για την πάταξη του Λαθρεμπορίου στις Σπέτσες
19 Ιουνίου 2020

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 19 Ιουνίου Αναφορά στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, την επιστολή που απέστειλε ο Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών, ζητώντας την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Ο Σύλλογος ζητά από το Αστυνομικό Τμήμα Σπετσών, εντατικότερους ελέγχους και αστυνόμευση, από το Λιμεναρχείο Σπετσών τον αποτελεσματικό έλεγχο των παραστατικών διακίνησης αγαθών και από το Δήμο Σπετσών, την έκδοση καρτών αφού ελεγχθεί ότι ο επαγγελματίας διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως προβλέπονται στην κανονιστική διάταξη για το κυκλοφοριακό.

Το παρεμπόριο αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που συντελεί στην παρατεταμένη αιμορραγία των δημόσιων ταμείων και που σε συνδυασμό με τα προϊόντα απομίμησης συνιστά μια αλυσίδα παρανομίας, θέτοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια εξυγίανσης της αγοράς, εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας.

Για το λόγο αυτό τα συναρμόδια Υπουργεία πρέπει να δουν την επιστολή αυτή με τη δέουσα ευαισθησία και προσοχή και να δράσουν άμεσα.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς: Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τον Υπουργό Οικονομικών

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Σχετικά με την επιστολή του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών για την πάταξη του λαθρεμπορίου»

Κύριε Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω επιστολή του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών για την πάταξη του λαθρεμπορίου, με την οποία επισημαίνονται οι συνέπειες του παρεμπορίου και δίνονται τρόποι για την πάταξή του, μέσω της αυστηρότερης αστυνόμευσης και του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

Το παρεμπόριο αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά, χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ οι καταναλωτές εξαπατώνται με προϊόντα απομίμησης, που είναι επικίνδυνα ακόμη και για την υγεία τους.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών ζητά από το Αστυνομικό Τμήμα Σπετσών, εντατικότερους ελέγχους και αστυνόμευση, από το Λιμεναρχείο Σπετσών τον αποτελεσματικό έλεγχο των παραστατικών διακίνησης αγαθών και από το Δήμο Σπετσών, την έκδοση καρτών αφού ελεγχθεί ότι ο επαγγελματίας διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως προβλέπονται στην κανονιστική διάταξη για το κυκλοφοριακό.

Παρακαλώ, όπως δείτε την επιστολή με τη δέουσα ευαισθησία, για να αντιμετωπιστεί μια χρόνια παθογένεια που συντελεί στην παρατεταμένη αιμορραγία των δημόσιων ταμείων και που σε συνδυασμό με τα προϊόντα απομίμησης συνιστά μια αλυσίδα παρανομίας, θέτοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια εξυγίανσης της αγοράς, εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ