Εφημερίδα Κοινωνική

Κορκίδης για συνωστισμό Αγίας Τριάδας: Ο κόσμος όταν ενθουσιάζεται δεν περιορίζεται εύκολα

Κορκίδης για συνωστισμό Αγίας Τριάδας: Ο κόσμος όταν ενθουσιάζεται δεν περιορίζεται εύκολα
10 Ιουνίου 2020

Απάντηση για το συνωστισμό στην Αγία Τριάδα κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κων/νου Παλαιολόγου, έδωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας στη τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κων/νου Παλαιολόγου στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, μετά την θεία λειτουργία, οφείλω να επισημάνω πως ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επανειλλημένα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν τις αποστάσεις, ενώ σχετικές συστάσεις έγιναν από μικροφώνου και από τους υπεύθυνους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η τελετή μπορεί να ήταν σύντομη και να διήρκεσε μισή ώρα, αλλά δυστυχώς οι «άγνωστοι επίσημοι» προτίμησαν να στριμωχτούν για να μπουν στο κάδρο μιας φωτογραφίας με τον Υπουργό, αντί να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Μπορώ να επιβεβαιώσω πως είδα τον Υπουργό και τους βουλευτές να έρχονται σε δύσκολη θέση, χωρίς μάλιστα να φταίνε και να προσπαθούν διακριτικά να μετακινούνται διαρκώς για να τηρήσουν τη δέουσα απόσταση.

Όμως, προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας, ο κόσμος όταν ενθουσιάζεται δεν περιορίζεται εύκολα, γιαυτό ακόμα και σε μικρής κλίμακας εκδηλώσεις πρέπει οι απαραίτητες ενέργειες να εφαρμόζονται σωστά, αφού υπήρχαν οι σημάνσεις και να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στους καλεσμένους και επισκέπτες.

Απαιτείται αυτοσυγκράτηση και σεβασμός στην υγεία και ασφάλεια των συνανθρώπων μας. Επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί και δεκτικοί στις υποδείξεις για τη τήρηση των μέτρων, χωρίς να αγνοούμε τις αποστάσεις ακόμα και σε μεγάλους εξωτερικούς χώρους.

Τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται για να μην επαναλαμβάνονται και να μην μετατρέπουμε τη χαρά σε λύπη. Η εικόνα που ζήσαμε, σωστά δεν άρεσε και μετρίασε τη χαρά της εκδήλωσης.

Καταλαβαίνω τις καλές προθέσεις όλων, αλλά, ας μην ξεχνάμε πως ο κορονοιός είναι ακόμα εδώ και δεν πρέπει να ξεθαρρεύουμε!»


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ