Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΙΝΑΠ: Πιέσεις για μετακινήσεις γιατρών από τον Πειραιά στα νησιά

ΕΙΝΑΠ: Πιέσεις για μετακινήσεις γιατρών από τον Πειραιά στα νησιά
04 Ιουνίου 2020

Πιέσεις προς γιατρούς νοσοκομείων του Πειραιά να μετακινηθούν το καλοκαίρι σε δομές του ΕΣΥ στη νησιωτική χώρα, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως, για άλλη μια φορά, στην αρχή του καλοκαιριού οι αρμόδιοι της 2ης ΥΠΕ πιέζουν για αναγκαστικές μετακινήσεις προς νησιά του Αιγαίου γιατρών από νοσοκομεία του Πειραιά:

«Είναι μια απαράδεκτη τακτική, που επαναλαμβάνεται τακτικά τα τελευταία χρόνια επί διάφορων κυβερνήσεων», τονίζει το προεδρείο της Ένωσης, για να σημειώσει:

«Αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ισχυρίζεται πως δήθεν “θωράκισε το ΕΣΥ” λόγω πανδημίας, ενώ στην πράξη ομολογεί έτσι πως οι αναγκαίες προσλήψεις δεν έγιναν.

Τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ευθύνης 2ης ΥΠΕ. είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένα, δεν περισσεύει από αυτά κανένας και καμιά γιατρός».

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, τους διοικητές των νοσοκομείων και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν αμέσως αυτές τις ενέργειες και να φροντίσουν για την επαρκή στελέχωση των νησιών του Αιγαίου με μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

ΠΗΓΗ


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ