Εφημερίδα Κοινωνική

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Πειραιά (πρόγραμμα)

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Πειραιά (πρόγραμμα)
05 Ιουνίου 2020

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος στον Πειραιά, η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν ως εξής:

Το Σάββατο 06/06, στις 18:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός της Πεντηκοστής. Την Κυριακή της Πεντηκοστής 07/06 το πρωί θα τελεσθούν Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Στις 19:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος. Τη Δευτέρα 08/06 – ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Aγίας Τριάδος- το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Στις 18:30 θα ψαλούν Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία Τριάδα.

Στις ιερές Ακολουθίες της Κυριακής 07/06 και της Δευτέρας 08/06, θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σημείωση: Στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς την Δευτέρα 08/06( του Αγίου Πνεύματος) στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Δραγάτση Παλαιολόγου.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ