Εφημερίδα Κοινωνική

Φ.Μπακαδήμα: «Στήριξη των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας»

 Breaking News

Φ.Μπακαδήμα: «Στήριξη των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας»
30 Ιουνίου 2020

Με ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα αναφέρεται σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας με θέμα «Προτάσεις Ε.Σ.ΝΙΚΑΙΑΣ για επιβίωση των επιχειρήσεων από COVID-19» και προτείνει σειρά μέτρων γα την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, η Φ. Μπακαδήμα επισημαίνει:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας με την από 15/5/2020 επιστολή του με θέμα: Προτάσεις Ε.Σ.ΝΙΚΑΙΑΣ για επιβίωση των επιχειρήσεων από COVID-19 (Α.Π. 822) προτείνουν μια σειρά μέτρων προκειμένου να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις στον κρίσιμο αγώνα που δίνουν ώστε να επιτευχθεί τόσο η διατήρηση των επιχειρήσεων όσο και των θέσεων εργασίας που αυτές προσφέρουν.

Μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων είναι η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις με κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ, η έκπτωση ενοικίου, η επιδότηση των τόκων των επαγγελματικών δανείων των επιχειρήσεων, η μείωση δημοτικών τελών, η συμπληρωματική επιδότηση των επιχειρήσεων, η χρηματοδότηση των μεταχρονολογημένων επιταγών κλπ.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,
Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:
1. Τι άμεσα μέτρα προβλέπονται για την ενίσχυση των επιχειρήσεων;
2. Υπάρχει πρόβλεψη για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αναφορικά με τα ενοίκια των επιχειρήσεων, όπως η επιμήκυνση του μέτρου του 40% έκπτωσης έως το τέλος του έτους;
3. Προβλέπεται μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για
όλα τα καταστήματα και μηδενικά τέλη κοινόχρηστων χώρων για τα
καταστήματα εστίασης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους 2020;
4. Τι μέτρα θα ληφθούν για συμπληρωματική επιδότηση των επιχειρήσεων
5. Προβλέπεται συμπληρωματική επιδότηση των επιχειρήσεων αναλογικά με τον περσινό τους τζίρο;
6. Σε τι μέτρα φορολογικών διευκολύνσεων θα προβεί η Κυβέρνηση;
7. Μπορεί να υπάρξει περαιτέρω παράταση πληρωμής για τις μεταχρονολογημένες επιταγές που δεν μπορούν να πληρωθούν εντός της τρίμηνης παράτασης»;


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ