Εφημερίδα Κοινωνική

Επιστολή – Απάντηση της Ελένης Σταματάκη στην εφημερίδα μας – Η Απάντησή μας: Δώστε ένα «καλό παράδειγμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τους Πειραιώτες»

Επιστολή – Απάντηση της Ελένης Σταματάκη στην εφημερίδα μας – Η Απάντησή μας: Δώστε ένα «καλό παράδειγμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τους Πειραιώτες»
04 Ιουνίου 2020

Με αφορμή την ανάρτηση του koinoniki.gr με τίτλο: «Έτσι σέβεται ο ΣΥΡΙΖΑ το περιβάλλον; -Παράνομη αφισοκόλληση με Σταματάκη στον Πειραιά», η πρώην βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε επιστολή-απάντηση στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ , σημειώνοντας τα εξής:

Κύριε Διευθυντά,

«Μας κάνετε μεγάλη τιμή προβάλλοντας έστω και με αρνητικό τρόπο, την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγεία , για την ανάγκη και ενίσχυση του οποίου τόσος πολύ λόγος έγινε τον τελευταίο καιρό και φάνηκε πως είναι το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας των πολιτών.

Αυτό το μήνυμα θέλαμε να προβάλλουμε, με την πολύ περιορισμένη και σε επιλεγμένα σημεία τοποθέτηση μικρών αφισών στην περιοχή των Καμινίων.

Η αφισοκόλληση είναι ένας τρόπος διακίνησης ιδεών και ενημέρωσης των πολιτών , διαχρονικός και παγκόσμιος. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας των πολιτικών κομμάτων και κινήσεων με την κοινωνία των πολιτών και ουδέποτε αυτός ο τρόπος επικοινωνίας αμφισβητήθηκε , αντιθέτως έχουν δοθεί αγώνες για την προάσπιση του. Παράνομη την έχουν ονομάσει όσοι θέλουν να στερήσουν αυτού του είδους την ενημέρωση των πολιτών – εξ άλλου παράνομη είναι και αυτό οφείλεται να το γνωρίζεται η εμπορική αφίσα , αυτή που αποφέρει οικονομικά οφέλη στον διαφημιζόμενο.

Σε ότι αφορά τον σεβασμό στο περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά έχουμε με πολλούς τρόπους αποδείξει , όχι μόνο την ευαισθησία μας, αλλά και τους τρόπους που μπορεί και στη χώρα και σε όλο τον πλανήτη να παρθούν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, με πιο πρόσφατη την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών στο σχετικό νομοσχέδιο. Στο παρελθόν έχετε φιλοξενήσει , ερωτήσεις μου στη Βουλή και άρθρα μου, που δείχνουν την ευαισθησία και την ανησυχία μου για περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Θεωρώ λοιπόν πως κάτι άλλο σας ενόχλησε και όχι αυτή καθ΄ αυτή η παρέμβασή μας.

Τέλος αύριο, Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα ήθελα να σας δω να καλύπτεται κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που θα γίνουν και στην Αθήνα και στην πόλη μας , για να μην χρειαστεί να το κάνουμε εμείς με αφισοκόλληση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία της απάντησης μου στις σελίδες της εφημερίδας σας».

Ελένη Σταματάκη

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

κα. Σταματάκη, προς ενημέρωσή σας, αν και διατελέσατε βουλευτής, οι νόμοι που απαγορεύουν την αφισοκόλληση είναι ο 2946/2001 και 1491/1984, οι οποίοι δεν επιτρέπουν ούτε σε χλωρό κλαρί να αναρτήσει κάποιος μια αφίσα!

Το αν εσείς, για ιδεολογικούς λόγους, κρίνετε ότι τέτοιοι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί προς χάριν της διακίνησης των ιδεών σας, θα ήταν «ορθόν» να το θέτατε ως ζήτημα στη Βουλή και όχι να «διδάσκετε» νομολογία ή ιστορία, μέσω επιστολών, στα τοπικά μέσα.

Το ζήτημα, για εμάς (αλλά και για τους συμπολίτες μας), παραμένει. Διότι η ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση δεν είναι μόνο… ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ (καθώς ισούται με αφισσορρύπανση) αλλά και ΗΘΙΚΑ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ, όταν γίνεται λίγες μέρες πριν γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δεν σας κατηγορούμε ως κόμμα, ότι δεν σέβεστε το περιβάλλον. Θα κατακρίναμε οποιονδήποτε (πολιτικό ή μη φορέα) κολλούσε αφίσες στην πόλη μας.

Το να περιμένεις όμως μια νεροποντή, ξέροντας -εκ των προτέρων- ότι αυτές οι αφίσες θα καταλήξουν σίγουρα στο δρόμο και κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να τις μαζέψει, αυτό και μόνο αντιβαίνει στο αίσθημα που ως γνωστόν σας διακατέχει, για το… «καλό της πόλης μας».

Επίσης, το ότι υπάρχει μια γενικότερη «ανοχή» στην κομματική αφίσα, δεν σημαίνει ότι είναι και ένας θεμιτός ή επιτρεπτός τρόπος να ενημερώνετε για τις δράσεις σας, γεμίζοντας με αφίσες γειτονιές του Πειραιά.

Εάν δεν σας «αρέσει» η κριτική από τα τοπικά ΜΜΕ, μπορείτε να εμπιστευτείτε τα κομματικά σας έντυπα-Μέσα. Δόξα τον Θεό έχετε και πολλά.

Για την επιτυχία και την προβολή της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγεία και της επικοινωνιακής δράσης των στελεχών του, ας ασχοληθούν πιο σοβαρά τα όργανα του κόμματος.

Κλείνοντας, δεδομένου ότι μας καλέσατε να καλύψουμε δημοσιογραφικά τις δράσεις σας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σας καλούμε, από την πλευρά μας να δράσετε ΚΑΙ για το μάζεμα των αφισών που κολλήσατε στην πόλη, την ΑΜΕΣΩΣ επόμενη ημέρα, δίνοντας με αυτή σας την κίνηση ένα «καλό παράδειγμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τους Πειραιώτες», το οποίο βεβαίως και θα το αναδείξουμε δημοσιογραφικά.

Σας ευχαριστούμε και θα επανέλθουμε.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ