Εφημερίδα Κοινωνική

Ας γνωρίσουμε τα ΚΔΑΠ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Ας γνωρίσουμε τα ΚΔΑΠ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
22 Ιουνίου 2020

Μουσική, τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, αθλητισμός, εικαστικά και πολλά άλλα περιμένουν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων μέσα από διαδραστικά προγράμματα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ) για την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021 μπορούν με ένα τηλεφώνημα να έχουν πλήρη ενημέρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά έγινε αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων και το πρόγραμμα απευθύνεται και σε εργαζόμενες μητέρες δημοσίου τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΑΠ Αγ.Ι. Ρέντη από τις 1.30 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ στο τηλέφωνα 2104829358 έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου και από τις 29 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου στο ίδιο τηλέφωνο από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Μπορούν ακόμη να επικοινωνούν με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ από τις 9 το πρωί έως τη 4 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 210481907.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

«Αν και η εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εξακολουθούμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παιδιού και δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια πραγματική υπερπροσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και για την επόμενη σχολική χρονιά. Έχουμε αποδείξει αυτά τα χρόνια ότι βασική προτεραιότητα των δράσεών μας είναι τα παιδιά και οι ανάγκες τους. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους προσαρμοσμένο στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα με τη λειτουργία των τριών ΚΔΑΠ, προχωράμε και στη δημιουργία ενός τέταρτου ΚΔΑΠ στο 10ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας».

Ήδη έχει σταλεί σχετική ενημέρωση στους διευθυντές και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων που φιλοξενούν τα ΚΔΑΠ. Όσον αφορά στη συμμετοχή στα προγράμματα, οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και αρκεί μια ηλεκτρονική αίτηση.

Όλα τα ΚΔΑΠ τη εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (ΕΣΠΑ), που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ. Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες άνεργες, αυτοαπασχολούμενες ή εργαζόμενες στον Ιδιωτικό Φορέα μητέρες (κηδεμόνες) υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) και υπόκεινται σε μοριοδότηση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Η διαδικασία, τα δικαιολογητικά και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων είναι ίδια με των Παιδικών Σταθμών και αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ που αναμένεται να αναρτηθεί στις επόμενες ημέρες.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ