Εφημερίδα Κοινωνική

«Ακάλυπτη από υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας μεγάλη περιοχή του Πειραιά» -Επιστολή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

«Ακάλυπτη από υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας μεγάλη περιοχή του Πειραιά» -Επιστολή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
26 Ιουνίου 2020

κ. Διευθυντά,

Το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της Αγίας Σοφίας Πειραιά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τράπεζα επέλεξε να καταργήσει και τα 2 ATM που είχε στο συγκεκριμένο κατάστημα, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και μια ευρύτερης περιοχής, όπως φαίνεται και από το χάρτη του δικτύου καταστημάτων και ATM της τράπεζας.

Η συγκεκριμένη περιοχή συνδυάζει στοιχεία που κάνουν την ταλαιπωρία των κατοίκων ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές που παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο. Πολλοί εξ αυτών είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν αυτοκίνητο, οπότε χρειάζεται να πάρουν συγκοινωνία για να πάνε στο πλησιέστερο κατάστημα. Αλλά ακόμα και για αυτούς που έχουν αυτοκίνητο το πλησιέστερο κατάστημα είναι σε μια από τις δυσκολότερες για στάθμευση περιοχές του Πειραιά. Οι δύο τράπεζες που έχουν διατηρήσει παρουσία στην περιοχή, η Eurobank με κατάστημα και ATM και η Τράπεζα Πειραιώς με ATM, δίνουν μια λύση, αλλά μόνο σε όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τις χρεώσεις για διατραπεζικές συναλλαγές.

Η πρόσφατη κρίση που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊου έχει επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς οι κάτοικοι αποφεύγουν τη χρήση των μέσων μεταφοράς και ειδικά αυτοί που είναι μεγάλης ηλικίας, οπότε είναι αποκλεισμένοι από τραπεζικές υπηρεσίες, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν έχουν γνώση χρήσης των υπηρεσιών του web banking.

Ωστόσο, μιλώντας με εκπρόσωπο της τράπεζας, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι προσωρινά, η χωροταξία των καταστημάτων και των ATM, θεωρείται επαρκής για την περιοχή.

Ίσως το συμφέρον της τράπεζας σε αυτήν την περίπτωση, είναι να βρει μια πιο σωστή ισορροπία με το κοινωνικό προφίλ που επιθυμεί να δημιουργήσει και να δώσει σύντομα μια λύση στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

Γιάννης Μουρατίδης


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ