Εφημερίδα Κοινωνική

Τηλεδιάσκεψη με Πλακιωτάκη: Όσα απάντησε ο υπουργός στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για Cosco & έργα στο Νότιο Προβλήτα

 Breaking News

Τηλεδιάσκεψη με Πλακιωτάκη: Όσα απάντησε ο υπουργός στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για  Cosco & έργα στο Νότιο Προβλήτα
07 Μαΐου 2020

Ικανοποίηση για την πορεία των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στον κλάδο της ναυτιλίας εξέφρασε ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην πρώτη τηλε- συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην οποία συμμετείχε και ο εκδότης της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ»  και του «koinoniki.gr», Απόστολος Καραμπέροπουλος.

Ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης απάντησε σε ερώτηση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Cosco στο Νότιο Προβλήτα, στην Πειραϊκή και κατά πόσο αυτές είναι νόμιμες, καθώς έχουν προκαλέσεις αντιδράσεις φορέων και τοπικής κοινωνίας.

Οκ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι οι ενέργειες που κάνει η Cosco είναι πλήρως αδειοδοτημένες και έχουν όλες τις νόμιμες εγκρίσεις!

«Είναι σημαντικό σε αυτές τις ώρες η Ελλάδα να εμφανίσει εικόνα κανονικότητας και ότι οι επενδύσεις προχωρούν κανονικά. Αυτό είναι το σήμα που πρέπει να στείλουμε τώρα”, υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν έχει πουληθεί αλλά έχει νοικιαστεί και τα έργα που γίνονται είναι προς όφελος και του Δημοσίου, σε μία σχέση «win-win» με τους κινέζους επενδυτές.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επέμεινε στο ερώτημα, εστιάζοντας στην κατάσταση με τα βυθοκορήματα αλλά και σε απαντήσεις για μια σειρά ερωτημάτων που θέτουν οι τοπικοί φορείς.

Ο κ. Πλακιωτάκης απηύθυνε κάλεσμα, λέγοντας ότι τα έγγραφα και οι άδειες υπάρχουν στο υπουργείο, το οποίο είναι ανοιχτό σε όσους εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.

Ειδικά για τα βυθοκορήματα, είπε ότι υπάρχει δειγματοληψία η οποία τα χαρακτηρίζει ως αδρανή, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Άλλο ένα θέμα που τέθηκε στη τηλεδιάσκεψη είναι για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σε σχέση με την θέληση της ΟΛΠ – COSCO να αδειοδοτηθεί για ναυπηγείο στην εν λόγω περιοχή. ο Υπουργός τόνισε προς όλους πως τα έργα που θα γίνουν είναι αυτά που έχουν εγκριθεί με το master plan κλείνοντας την πόρτα για δημιουργία ναυπηγείου στο Πέραμα από πλευράς COSCO

Στην τηλεδιάσκεψη ακολούθησε διάλογος για μια σειρά άλλων θεμάτων όπως στην αντιμετώπιση της κρίσης, τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών του υπουργείου και του λιμενικού, την προστασία στο μέγιστο βαθμό της υγείας του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, την προστασία των θαλάσσιων συνόρων αλλά και τη στήριξη της ναυτιλίας και των ναυτικών.

 

 

Σχόλιο: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πιστεύει ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα οι αδειοδοτήσεις και οι μελέτες που υπάρχουν ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ καθώς, όσο αυτές παραμένουν στα «συρτάρια», δημιουργούν πεδίο αντιπαραθέσεων, διχογνωμίας και διαφορετικών προσεγγίσεων.Έτσι φυσικά θα ενημερωθούν και όλοι οι πολίτες για τις διαχρονικές κινήσεις, αποφάσεις, και υπογραφές που μέχρι σήμερα υπάρχουν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο…


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ