Εφημερίδα Κοινωνική

Συ(σκεφθείτε) με ανοιχτές πόρτες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης… Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ κρούει «καμπανάκι» προς πάσα κατεύθυνση…

 Breaking News

Συ(σκεφθείτε) με ανοιχτές πόρτες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης… Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ κρούει «καμπανάκι» προς πάσα κατεύθυνση…
12 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ» προς όλους τους φορείς για θέματα συσκέψεων και ενημέρωσης πολιτών αναγνωστών

Η εφημερίδα «Κοινωνική», ενημερώνει τους εκπροσώπους όλων των φορέων, αλλά και τους αναγνώστες-πολίτες και ανακοινώνει την θέση της σε ό, τι έχει να κάνει με θέματα επικοινωνίας ενημέρωσης, πρωτοβουλιών, διευρυμένων συσκέψεων και κινήσεων που γίνονται για την επίλυση σοβαρών θεμάτων, τα οποία ως επί το πλείστον, προβάλλονται και παρουσιάζονται από την εφημερίδα μας.

Με γνώμονα την ορθή ενημέρωση των αναγνωστών μας ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Σε όλα τα μεγάλα, επείγοντα και σοβαρά θέματα που απασχολούν κοινωνία και πολίτες, η εφημερίδα «Κοινωνική» θεωρεί ότι οι διευρυμένες συσκέψεις φορέων, εκπροσώπων και στελεχών υπηρεσιών, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ, ιδίως στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η παρουσία δημοσιογράφων τοπικών ΜΜΕ που καλύπτουν το αυτοδιοικητικό και ναυτιλιακό ρεπορτάζ κρίνεται επιβεβλημένη σε τέτοιες συσκέψεις, καθώς είναι εκείνοι που μεταφέρουν πρώτοι την πληροφόρηση στους συμπολίτες μας και μάλιστα, τις περισσότερες φορές , είναι και οι μόνοι που αναδεικνύουν εξ ολοκλήρου τα θέματα.

Συνεπώς, η έγκαιρη ενημέρωση μας ώστε να παραστούμε τέτοιες δράσεις-πρωτοβουλίες, είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά βαρύνουσας σημασίας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ όλο αυτό το διάστημα αναδεικνύει με αντικειμενικότητα και με αίσθημα ευθύνης προς τους αναγνώστες της όλα τα σοβαρά ζητήματα όχι με ανακοινώσεις τύπου… «a la carte» αλλά με στοιχεία και ρεπορτάζ.

Από την πλευρά μας, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί και κάνοντας αυτοκριτική, επιθυμούμε να κρατήσουμε σε «σωστό δρόμο» την ουσία του ρόλου μας, δηλαδή την ορθή, αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση των αναγνωστών –πολιτών.

Θεωρούμε όμως πως κάποια πράγματα είναι επιβεβλημένα να αλλάξουν.

Να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Για θέματα σημαντικά, που δεν αρκεί να αναδειχθούν μέσω ενός τυπικού Δελτίου Τύπου και άπτονται του ρόλου μας, ως ενημερωτικού και ειδησεογραφικού μέσου, θα τηρούμε προς όλους την πρέπουσα δημοσιογραφική στάση.

Αδυνατούμε να ακολουθήσουμε πρακτικές του παρελθόντος, όπως παραδείγματος χάριν συζητήσεις με «κλειστές πόρτες», «μετέπειτα» τοποθετήσεις και ανακοινώσεις «καθόσον βολεύει ή εξυπηρετεί» τον οποιοδήποτε εκπρόσωπο ή συμμετέχοντα.

Τέτοιες τακτικές θέτουν στον κάλαθο των αχρήστων την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της ενημέρωσης.

Η σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση, που αποτελεί τη βάση της «είδησης», επιτάσσει λοιπόν την παρουσία μας σε τέτοιες συσκέψεις, προκειμένου να τίθενται ερωτήματα και να καταγράφονται θέσεις, απόψεις και απαντήσεις προς την αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών.

Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δικαιολογημένων και μη, θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς όλους τους εκπροσώπους φορέων, κομμάτων και στελεχών με θέσεις ευθύνης, πως σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, η εφημερίδα «Κοινωνική» δεν έχει σκοπό και στόχο να προσωποποιήσει κανένα γεγονός αλλά ξεκαθαρίζει δημοσίως τη θέση της περισσότερο προς αυτούς που τώρα μας γνωρίζουν ή τυχόν να μας μάθουν στο μέλλον.

Ο ρόλος των ΜΜΕ στο τοπικό «γίγνεσθαι» και συγκεκριμένα, της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ», μιας εφημερίδας με ιστορία, που κρίνει και κρίνεται καθημερινά από τους αναγνώστες της, είναι ξεκάθαρος και υπεύθυνος.

 

Απόστολος Καραμπερόπουλος

Εκδότης «Κ»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ