Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΙ» ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΙ» ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
22 Μαΐου 2020

Ο Δήμος Πειραιά προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος «Εστία και Εργασία ΙΙ», το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη αστέγων, παρέχοντάς τους μια σειρά κοινωνικών υπηρεσιών. Μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, τουλάχιστον 32 ωφελούμενοι, που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι, διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα ή φιλοξενούνται σε ξενώνες αστέγων θα υποστηριχθούν για να βρουν αυτόνομη στέγη, αλλά και για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, παροχές κοινωνικής φροντίδας και υπηρεσίες συμβουλευτικής για την εργασιακή επανένταξη.

Το Σχέδιο «Εστία & Εργασία ΙΙ» έχει διάρκεια 18 μηνών και υλοποιείται σύμφωνα με του όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», με κωδικό Σχεδίου ΣΕ-15, στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.). Δικαιούχος είναι ο Δήμος του Πειραιά και Φορέας Διαχείρισης η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε: Στόχος μας είναι να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και χρειάζονται τη στήριξή μας. Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, τόνισε: Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ενισχύει το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης στον Πειραιά, υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας την ευπαθή ομάδα των ατόμων επαπειλούμενης διαβίωσης.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ