Εφημερίδα Κοινωνική

Πλακιωτάκης: Καμία αύξηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια!

 Breaking News

Πλακιωτάκης: Καμία αύξηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια!
12 Μαΐου 2020

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την μετάβαση στα νησιά θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διαμήνυσε σήμερα ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε ότι από χθες έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις στα νησιά σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους επιχειρήσεων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά. «Η μετακίνηση θα γίνει σταδιακά με ασφάλεια και προστασία», διαβεβαίωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σχολιάζοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί την πιο ισχυρή κληρονομιά της χώρας. «Επειδή πήραμε έγκαιρα μέτρα, τα κρούσματα στα νησιά ήταν πολύ περιορισμένα και αυτό αποτελεί μεγάλη κληρονομιά τα πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πιθανότητα αύξησης των τιμών των εισιτηρίων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και υπογράμμισε ότι η πληρότητα των πλοίων θα μειωθεί κατά το ήμισυ έτσι ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας για επιβάτες και πληρώματα.

Τέλος, σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό (επαγγελματικά σκάφη αναψυχής), υποστήριξε πως το άνοιγμά του θα συμπέσει με το άνοιγμα των νησιών, ενώ για την ενίσχυσή προανήγγειλε αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ