Εφημερίδα Κοινωνική

Παρέμβαση Χατζηπέρου στο ΠΕΣΥ για Τροιζηνία – Μέθανα

Παρέμβαση Χατζηπέρου στο ΠΕΣΥ για Τροιζηνία – Μέθανα
06 Μαΐου 2020

Το θέμα της άρσης απαγόρευσης μετακίνησης δημοτών Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Δύναμης Ζωής, κ. Π. Χατζηπέρος, με αφορμή τη συζήτηση για έργο που δρομολόγησε η παράταξη της Δύναμης Ζωής στον συγκεκριμένο Δήμο.

Όπως πληροφορούμαστε για το θέμα, δρομολογήθηκε λύση.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του συνδυασμού και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρου.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Περιφερειάρχη,

Ως γνωστόν ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής. Με αφορμή την διευκρίνηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Ν. Χαρδαλιά, στην ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του «Κορωνοιού» που ισχύουν για τους δημότες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, παρακαλούμε, στο πλαίσιο της Συνταγματικής επιταγής περί Ισονομίας και Ισοπολιτείας, για την άρση της απαγόρευσης μετακίνησής τους από και προς το κέντρο.

Το πρόβλημα αφορά τους δημότες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς, λόγω έλλειψης σύνδεσης με τα Μέθανα και οδικώς πρέπει να διέλθουν από τους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας.

Το αίτημα είναι δίκαιο κι εύλογο, καθότι οι εν λόγω δημότες, διαθέτουν ιδιοκτησίες και καλλιέργειες και φυσικά λόγω των απαιτήσεων της αντιπυρικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ