Εφημερίδα Κοινωνική

Ώρα να τοποθετηθούν και οι δήμαρχοι του Αργοσαρωνικού για τις κινήσεις ΟΛΠ-COSCO

 Breaking News

Ώρα να τοποθετηθούν και οι δήμαρχοι του Αργοσαρωνικού για τις κινήσεις ΟΛΠ-COSCO
04 Μαΐου 2020

Όπως γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες, ο «αιφνιδιασμός» που υπήρξε με τις εργασίες για την επέκταση του Νοτίου Προβλήτα, στην Πειραϊκή, αλλά και τη γενικότερη στάση  ΟΛΠ-COSCO απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, θέτει ζητήματα «ευθύνης» ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (φορείς, δημάρχους ευρύτερου Πειραιά – Aργοσαρωνικού, βουλευτές, αρχαιολογία-ΚΑΣ, Επιμελητήρια).

Το Σχέδιο Μελέτης Περιβαλλοντικών  (ΣΜΠΕ) και το κατά πόσο δικαιούνται ΟΛΠ-COSCO να «πατούν» πάνω σε παλιές (ισχύουσες μεν, αλλά μη επικαιροποιημένες αποφάσεις), είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης και μια «κατάσταση» που θα επηρεάσει τη ζωή όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα βυθοκορήματα (προϊόντα των θαλάσσιων εκσκαφών), οι θαλάσσιοι και αέριοι ρύποι, η μόλυνση από τους καπνούς των οχημάτων, των πλοίων -κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας, η ζημιά στην αλιεία της Αττικής αλλά και στις ακτές της Αίγινας, της Σαλαμίνας, συνθέτουν μια απόπειρα περιβαλλοντικού «εγκλήματος». Ένα σοβαρό ζήτημα «ποιότητας ζωής» στην περιοχή μας, που απαιτεί υπεύθυνες θέσεις  και  μια ενιαία διεκδικητική «γραμμή» από τις τοπικές κοινωνίες.

Με δεδομένο λοιπόν ότι κάποιοι Δήμοι έχουν ήδη τοποθετηθεί, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε και τις θέσεις των δημοτικών Αρχών του Σαρωνικού και ιδίως της Σαλαμίνας και της Αίγινας.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ θα δημοσιεύσει αυτές τις θέσεις, αν και εφόσον ανακοινωθούν.

Κρίνουμε, μάλιστα, ότι στην παρούσα φάση, δεν είναι απλά υποχρέωση για τις δημοτικές Αρχές των νησιών μας, αλλά αναγκαιότητα και στάση ευθύνης απέναντι στους πολίτες της περιοχής!


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ